Ο κύκλος αίματος στην ελληνική μαφία δεν φαίνεται να κλείνει καθώς μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερα μέλη της δολοφονούνται. Τελευταίο θύμα ο 39χρονος πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης, ο οποίος χθες (31.05), λίγο πριν την 9:00 δέχτηκε δολοφονικά πυρά την ώρα που έφτασε στο χώρο άθλησης στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στη Βάρη.

Μόλις πάρκαρε το αυτοκίνητό του οι δύο δράστες τον πλησίασαν με ένα μαύρο τζιπ. Ο συνοδηγός του αυτοκινήτου, αποβιβάστηκε από το όχημα, άρχισε να τον πυροβολεί με καλάσνικοφ εξ’ επαφής περισσότερες από 10 φορές και στη συνέχεια επιβιβάστηκε ξανά στο αυτοκίνητο και έφυγε, όπως μετέδωσε το MEGA. Οι Αρχές σαρώνουν την περιοχή για να εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που να έχουν καταγράψει το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών.

Σημειώνεται ότι το όνομα του Τάσου Μπερδέση ήταν στη λίστα με τους 500 που είχε παραδώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όπως αναφέρθηκε χθες στο δελτίο επιδείνωσης του OPEN στην έκθεση γινόταν εκτενής αναφορά για την υπόθεση του 2015, που αφορούσε σε σύλληψη μιας εγκληματικής οργάνωσης, με το όνομα του πυγμάχου να εμπλέκεται. Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο Τάσος Μπερδέσης είχε αθωωθεί, ωστόσο φαίνεται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ότι αποτελούσε πάντα ένα άτομο με ενδιαφέρον για το τμήμα εκβιαστών της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει 4 μαφιόζικες εκτελέσεις, με τις Αρχές να ερευνούν ομοιότητες μεταξύ τους, αν και μέχρι τώρα δε φαίνεται να συνδέονται.

Δολοφονία Μπερδέση: Οι νίκες στο ρινγκ και το ριάλιτι

Ο 39χρονος με καταγωγή από την Πάτρα κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα το 2002.

Το 2007, στα -81 κιλά, και ξανά το 2011 στην ίδια κατηγορία και το 2006 κέρδισε το Πανευρωπαϊκό, ενώ τo 2007 κατέκτησε το κύπελλο «Ακρόπολις». Ήταν ένας από τους Έλληνες πυγμάχους των τελευταίων ετών που ξεχώρισαν.

Ο πυγμάχος, είχε γίνει ευρύτερα γνωστός μέσω του reality Survival Secret πριν τέσσερα χρόνια. Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2017 ο Τάσος Μπερδέσης, μαζί με τους υπόλοιπους survivals, επιβιβάστηκε στο λεωφορείο ώστε να βρεθεί στην Κουρούτα της Ηλείας όπου γυριζόταν το reality.

Από την πρώτη στιγμή ξεχώρισε για τις αθλητικές του επιδόσεις ωστόσο, τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, αποχώρησε από το Survival Secret αφού συγκέντρωσε τις λιγότερες θετικές ψήφους του τηλεοπτικού κοινού.

Λίγες μέρες αργότερα, ο Ντανιέλ Μπατίστα αποχώρησε οικειοθελώς από το Survival Secret και το κενό αυτό κάλυψε ο Τάσος Μπερδέσης ο οποίος επέστρεψε στην Κουρούτα. Η επιστροφή αυτή συμπλήρωσε την εξάδα του ημιτελικού, στην οποία βρίσκονταν οι: Θάνος Πετρέλης, Πηγή Δεβετζή, Γιώργος Μανίκας, Γιάννης Συγγελάκης και Αιμίλιος Σακελλαριάδης.

Οι αθλητικές του επιδόσεις, τον έστειλαν στον τελικό του Survival Secret μαζί με τους Γιώργο Μανίκα, Θάνο Πετρέλη, Τάσο Μπερδέση και Αιμίλιο Σακελλαριάδη. Η αυλαία του reality έπεσε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017 και ο Τάσος Μπερδέσης αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του Survivor κερδίζοντας το χρηματικό έπαθλο.

Οι γροθιές που σκότωσαν τον 18χρονο αντίπαλό του

Στη δημοσιότητα ήρθε ξανά χθες, με αφορμή τη δολοφονία του πυγμάχου, η υπόθεση θανάτου ενός 18χρονου πυγμάχου που έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2000 μετά από θανατηφόρα χτυπήματα του Τάσου Μπερδέση στο ρινγκ.

Όπως μετέδωσε το MEGA, δημοσιεύοντας και το σχετικό βίντεο, o Τάσος Μπερδέσης είχε σκοτώσει με τρεις γροθιές τον συναθλητή του Θανάση Μηλιόρδο σε φιλικό αγώνα στην Πάτρα. Ο άτυχος αθλητής νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ αλλά έχασε τη μάχη για τη ζωή έπειτα από έξι μέρες.

Η οικογένεια του 18χρονου απελπίστηκε από τον πολύχρονο δικαστικό αγώνα, καθώς, όπως υποστηρίζει ο αδερφός του, ορισμένοι από τον ομοσπονδία τους έβαζαν εμπόδια.

«Άκρη δεν βγάλαμε, η ομοσπονδία πυγμαχίας εναντίον μας, εννοώ μη μαυρίσετε το άθλημα, μη χαλάσετε το άθλημα, μη το ένα, μη το άλλο. Εμείς φτάσαμε μέχρι τον Άρειο Πάγο, δεν βγάλαμε ποτέ άκρη» ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ο αδερφός του Μηλιόρδου.

Κεχαγιόγλου: Ο Τάσος δεν είναι υπόκοσμος, ήταν πελάτης και φίλος

Τη θλίψη του για τον θάνατου του φίλου -και πελάτη του- Τάσου Μπερδέση εξέφρασε χθες μιλώντας στην εκπομπή T-Live o dικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου.

«Εκτός από πελάτης μου ήταν και φίλος μου ο Τάσος. Είναι θλιβερή μέρα για μένα. Είχε κατηγορηθεί για τρεις υποθέσεις και αθωώθηκε και στις τρεις. Το χρέος μου ήταν να τον υπερασπιστώ στα δικαστήρια. Από εδώ και πέρα η αρμοδιότητα είναι της Αστυνομίας. Το χρέος μου τελείωσε και δυστυχώς ο Τάσος πέθανε στα 39 του, ήταν ένας εκπληκτικός αθλητής, είχε όνειρο την Ολυμπιάδα και αδίκως αποκλείστηκε» είπε.

Ο κ. Κεχαγιόγλου μίλησε για ένα χαρούμενο παιδί.

«Ήταν ένα χαρούμενο παιδί από φτωχή οικογένεια. Θλίβομαι για τη μητέρα και τον αδελφό του. Μεγάλωσε δουλεύοντας σκληρά. Ευχάριστο στην παρέα και μέσα στα χρόνια, ενεπλάκη μεν σε υποθέσεις αλλά όπως είπαμε είχε αθωωθεί. Για μένα ο Τάσος δεν είναι υπόκοσμος ήταν πελάτης και φίλος. Τελευταία δεν είχα επαφή μαζί του. Είχα να του μιλήσω για μήνες».

Οι 3 υποθέσεις που είχε κατηγορηθεί το θύμα

Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο το θύμα είχε κατηγορηθεί για τρεις υποθέσεις. «Είχε κατηγορηθεί για τρεις υποθέσεις και αθωώθηκε και στις τρεις. Το χρέος μου ήταν να τον υπερασπιστώ στα δικαστήρια. Από εδώ και πέρα η αρμοδιότητα είναι της Αστυνομίας. Το χρέος μου τελείωσε και δυστυχώς ο Τάσος πέθανε στα 39 του, ήταν ένας εκπληκτικός αθλητής, είχε όνειρο την Ολυμπιάδα και αδίκως αποκλείστηκε» είπε.

Και συνέχισε: «Κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Μεσολόγγι και αθωώθηκε ομόφωνα. Είχε κατηγορηθεί σε μια άλλη δίκη στην Πάτρα στην οποία αθωώθηκε στο Εφετείο και η τρίτη περίπτωση που είχε κατηγορηθεί αλλά επίσης αθωώθηκε ήταν για υπόθαλψη εγκληματία. Είχε διατελέσει και φυγόποινος για τρία χρόνια. Είχε καταδικαστεί πρωτόδικα. Κρυβόταν αλλά αθωώθηκε μετά στο εφετείο».