Έκκληση για γιατρό από τους καρκινοπαθείς της Φθιώτιδας

Στο έλεος του Θεού οι ζωές 600 ατόμων


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
7:21
25/01/2012
Έκκληση για γιατρό από τους καρκινοπαθείς της Φθιώτιδας
1
loading

«H αδιαφορία δεν νίκησε ποτέ», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κειμενό τους οι καρκινοπαθείς της Φθιώτιδας, που φωνάζουν εδώ και καιρό για τη στελέχωση του ογκολογικού τμήματος.

Ο ογκολόγος του νοσοκομείου Λαμίας θα κάνει χρήση άμεσα της γονικής άδειας και έτσι θα απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα το ογκολογικό του νοσοκομείου Λαμίας να μένει χωρίς γιατρό και 600, ίσως και περισσότεροι ασθενείς να μένουν ξεκρέμαστοι στο έλεος του θεού, όπως δημοσιεύει το lamiareport.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κεντρικής Ελλάδας, κάνει έκκληση να βρεθεί μια λύση μέσω μιας ανακοίνωσης - κραυγής αγωνίας:

«Επί του παρόντος, η Ογκολογική Μονάδα του ΓΝ Λαμίας λειτουργεί με έναν ιατρό ο οποίος και φέρει τον βαθμό του Επιμελητή Α΄. Ο συγκεκριμένος ιατρός, προτίθεται να κάνει χρήση του νόμιμου δικαιώματος για χορήγηση άδειας ανατροφής από την 1η.2.2012, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συζητήσεις με νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, με σκοπό να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Ελλάδας.

Άμεσα κινδυνεύουν οι ζωές 600 συνασθένων μας από την επερχόμενη διακοπή η αναστολή της ογκολογικής μονάδας του νοσοκομείου Λαμίας που εξυπηρετεί αυτήν την στιγμή 3 νομούς ( Φθιώτιδας ,Φωκίδας, Ευρυτανίας.).
Πρέπει να τονισθεί και να ληφθεί υπόψη ότι η συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών ανήκει στις ιδιαίτερα ευπαθής κοινωνικές ομάδες και δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα διότι:

• Η μετακίνηση κάποιων ασθενών είναι πάρα πολύ δύσκολη και σε κάποιες περιπτώσεις γίνετε με ασθενοφόρο η αναστολή της μονάδας άμεσα τους καταδικάζει γιατί η χιλιομετρική απόσταση θα είναι πλέον πολύ μεγάλη.
• Η αναζήτηση ανάλογου τμήματος είναι πάρα πολύ δύσκολη γιατί ο αριθμός των ασθενών είναι μεγάλος και οι περισσότερες μονάδες σχεδόν πλήρης με αποτέλεσμα κάποιοι ασθενείς να ψάχνουν για αρκετό καιρό με αποτέλεσμα την διακοπή της θεραπείας τους .
• Οι ασθενείς υποβάλλονται σε μια μακροχρόνια συνεχή θεραπεία που κατά την περίοδο μπορεί να παρουσίασει διακυμάνσεις και να χρειαστεί την άμεση επέμβαση του θεράποντα ιατρού. Το ιστορικό και η ενημέρωση του γιατρού είναι μια μακροσκελής και χρονοβόρα διαδικασία ιδιαίτερα σε ένα μεγάλο αριθμό ασθενών.

Ο σύλλογος καρκινοπαθών κεντρικής Ελλάδας από την ίδρυση του ( 13-10-10) και προβλέποντας την μεγάλη αύξηση ασθενών είχε κάνει επανειλημμένα εκκλήσεις για βοήθεια προς όλους τους φορείς και προς όλους τους του βουλευτές και δημάρχους και των τριών νομών ζητώντας άμεση παρέμβαση για στελέχωση με παραπάνω ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό .

Πρέπει να τονισθεί ότι όλο αυτό το διάστημα οι 600 ασθενείς εξυπηρετούνταν από το μοναδικό ογκολόγο γιατρό και τον ευχαριστούμε θερμά.

Πάρα τις προειδοποιήσεις και ελκύσεις δυστυχώς φτάσαμε σήμερα σε οριακό σημείο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar pp

    Εδώ γιατί δε σχολιάζει κανείς ? Γιατί δεν έχουμε βγει στους δρόμους ακόμη ? μήπως γιατί είναι "μακριά μας" ? Μα, είναι δίπλα μας ! Πού είναι οι άρχοντες αυτού του τόπου? Κανονικά, θα έπρεπε με ένα τηλέφωνο να στείλουν εκεί όσους απαιτούνται για την στελέχωση του τμήματος ! Ποια κοινωνία της πληροφορίας και κολοκύθια τούμπανα ? Ποιο κράτος πρόνοιας? Όλοι, μα όλοι, ασχολούνται πια με το πι-εσ-άι και την ανταλλαγή ομολόγων και την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ ?????????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει