Διακόπηκε για την Παρασκευή στις εννέα το πρωί η πρώτη δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η υπεύθυνη της Εστίας αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, ενώ ο πρώην βουλευτής δικάζεται για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και ειδικότερα για τις παρεμβάσεις του που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απέβλεπαν στην ευνοϊκή μεταχείριση Κρητικών φοιτητών, οι οποίοι δημιουργούσαν προβλήματα στη Σχολή.

Ο ένας εκ των συνηγόρων του Διευθυντή της Σχολής ζήτησε την αναβολή καθώς δεν μπόρεσε να φτάσει από την Αθήνα ο δεύτερος δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση.

Στο ακροατήριο δεν βρέθηκε η Έλενα Ακρίτα που έχει κληθεί ως μάρτυρας. Με έγγραφο που είχε αποστείλει έκανε γνωστό ότι έχει σπάσει το πόδι της και δεν μπορεί να μετακινηθεί.

Διευκρινίζεται πως η συγκεκριμένη δίκη δεν έχει να κάνει με τις αιτίες θανάτου του φοιτητή και με τους φυσικούς αυτουργούς των βασανιστηρίων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.