Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη (28/2) τον Έλληνα πρωταθλητή πρωταθλητή του NFL, Γιώργο Καρλαύτη και μάλιστα τον χαρακτήρισε ως τον «Greek Freak» του αμερικανικού ποδοσφαίρου.

«Με τον “Greek Freak” του NFL Γιώργο Καρλαύτη. Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα είχαμε Έλληνα πρωταθλητή στο αμερικανικό ποδόσφαιρο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι μεγάλη τιμή να έρχομαι εδώ εκ μέρους της οικογένειάς μου, των Τσιφς, και όλου του αμερικανικού football» απάντησε ο Καρλαύτης, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μετακόμισε στις ΗΠΑ σε ηλικία 13 ετών, ενώ αργότερα φοίτησε στο κολέγιο του Περντιού.

Σε ηλικία 21 ετών και αγωνιζόμενος στη θέση του defensive end (αμυντικός), ο Καρλαύτης κατέκτησε το Super Bowl νωρίτερα αυτό το μήνα όταν η ομάδα του Κάνσας Σίτι Τσιφς ξεπέρασε τους Φιλαντέλφια Ιγκλς στον τελικό με σκορ 38-35. Ο Καρλαύτης ήταν ένα από τα βασικά κομμάτα της ομάδας του Άντι Ριντ στην πορεία της προς την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου της σε τέσσερα χρόνια. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος της καριέρας του.

@kyriakosmitsotakis_

Σήμερα συνάντησα τον Γιώργο Καρλαύτη ο οποίος ειναι πρωταθλητής στο αμερικανικό ποδόσφαιρο έχοντας κερδίσει το super bowl με την ομάδα του. #fyp #tiktokgreece

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

«Μεγάλη τιμή για μένα, με κάνει υπερήφανο που με υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός»

Στο δελτίο των 9 της ΕΡΤ μίλησε αποκλειστικά ο πρωταθλητής του NFL Γιώργος Καρλαύτης.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Είναι κάτι μοναδικό, απίστευτο αυτό που ζω. Είμαι ο πρώτος Έλληνας που το πετυχαίνει αυτό. Με γεμίζει υπερηφάνεια που με συγκρίνουν με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Φυσικά δεν έχω φτάσει στο επίπεδό του ακόμη, αλλά με θυσίες, σκληρή δουλειά και αυτοπεποίθηση δεν είναι τίποτα απίθανο»

Βράχος στη ζωή, βράχος όμως και στο NFL, καθώς έχασε τον πατέρα του όταν αυτός ήταν μόλις 13 ετών.

«Έπρεπε να παραμείνω δυνατός, όχι μόνο για μένα, αλλά και για τα αδέλφια μου»

Μετά μίλησε και για την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό:

«Να σε καλεί ο Πρωθυπουργός, δεν είναι κάτι που το βλέπεις καθημερινά. Είμαι πολύ περήφανος και συγκινημένος γι΄αυτό. Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως σπουδαίο και τρανό, αλλά ως μαχητή».

Ποιος είναι ο Γιώργος Καρλαύτης

Ο George Karlaftis (ελλ. Γιώργος Καρλαύτης) είναι 21 ετών. Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 2001 και μεγάλωσε στην Ελλάδα μέχρι τα 13 του. Ο πατέρας του ήταν Έλληνας και η μητέρα του Αμερικάνα.

Μάλιστα, προέρχεται από οικογένεια αθλητών, αφού ο Μαθιός Καρλαύτης ήταν ακοντιστής της ομάδας του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι ενώ ο αδερφός του έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής του τζούντο στην ηλικία των 11 ετών.

Αν και έπαιξε στην εθνική Ελλάδος πόλο νέων, ο George Karlaftis μένει στις ΗΠΑ από τα 13 του χρόνια, καθώς η μητέρα του Amy πήρε την οικογένεια και πήγαν να μείνουν εκεί, μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2014.