Να αρπάξει η Ελλάδα την ευκαιρία «της διαφαινόμενης απόσυρση των 30 βρετανικών μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon Tranche 1» είχε ζητήσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο μέσω ερώτησης που είχε καταθέσει στη Βουλή και τώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας του απαντά εμμέσως πλην σαφώς πως αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο καθώς σημειώνει με νόημα πως «εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης, με σκοπό την έτι περαιτέρω αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας».

Παράλληλα το μέλος της κυβέρνησης αναφέρεται στο πλαίσιο που διέπει τις σχετικές διαδικασίες, υπενθυμίζοντας ότι «η Δομή Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) 2020-2034, είναι σαφώς καθορισμένη και εγκεκριμένη από το ΚΥΣΕΑ, όπου και προσδιορίζονται οι επιχειρησιακές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά στην πρόσκτηση σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών».

Τέλος, επαναλαμβάνει ότι «περισσότερα στοιχεία επί του θέματος δεν είναι αποδεσμεύσιμα μέσω της παρούσας διαδικασίας, καθόσον εμπίπτουν στην κατηγορία του «απόρρητου», διότι άπτονται του εθνικού αμυντικού σχεδιασμού και της Δομής Δυνάμεων των ΕΔ της χώρας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.