Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποστροφή του λόγου του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Κυρανάκη και ο οποίος κατέκρινε την επιστημονική κοινότητα ότι «έχει καθυστερήσει υπερβολικά ώστε να βρει το εμβόλιο για τον κορονοϊό και έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων».

Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο Kontra κατέκρινε την θέση των επιστημόνων αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού και υπαινίχθηκε ότι οι επιστήμονες μπορεί να κάνουν και λάθος και αυτό «θα εκτιμηθεί» στο τέλος της πανδημίας.

«Εμείς από την αρχή της πανδημίας ακούμε τους επιστήμονες. Το αν αυτό που λένε οι επιστήμονες είναι σωστό ή λάθος, θα το εκτιμήσουμε συνολικά στο τέλος αυτής της πανδημία που ελπίζω αυτό το τέλος να είναι πάρα πολύ σύντομα», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Επιτέλους να βγει αυτό το εμβόλιο, το οποίο κατά τη γνώμη μου –και σας το έχω πει πολλούς μήνες πριν κ. Λιάτσο στην εκπομπή σας– θεωρώ ότι η επιστημονική κοινότητα έχει καθυστερήσει υπερβολικά. Και έχει σταθεί κατώτερη των περιστάσεων», πρόσθεσε ο βουλευτής.

«Να είστε προσεκτικός στο τι λέτε δημοσίως»

Ο καθηγητής Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης άφησε«αιχμές» κατά της τοποθέτησης του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κυρανάκη για την επιστημονική κοινότητα και τον κορονοϊό.

Σε ανάρτησή του ο καθηγητής, σχολιάζει την απάντηση που έδωσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, με συλλογή δημοσιευμάτων στον ελληνικό και τον διεθνή Τύπο, σχετικά με τον κορονοϊό και τις δοκιμές εμβολίων.

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης, έγραψε συγκεκριμένα: «Κύριε Κυρανακη, θα ήταν συνετό, ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και ως δημόσιο πρόσωπο, να είστε πολύ προσεκτικός στο τι λέτε δημοσίως και πως ερμηνεύετε τα επιστημονικά στοιχεία. Είμαι στη διάθεσή σας να σας εξηγήσω τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα για ΤΑ εμβόλια».