Θέμα αντισυνταγματικότητας των μέτρων έθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες. Από τα κοινοβουλευτικά έδρανα όμως απουσίαζαν αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως κατήγγειλαν συνάδελφοί τους από τα υπόλοιπα κόμματα.

Έτσι, όταν ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε ότι απορρίπτεται το αίτημα, οι βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα διαμαρτυρήθηκαν ότι είναι περισσότεροι και ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία. Ο κ. Μεϊμαράκης διέκοψε τη συνεδρίαση για περίπου μισή ώρα.

Οι βουλευτές όμως των υπόλοιπων κομμάτων κατήγγειλαν ότι έγινε αυτή η διακοπή για να φθάσουν στο Κοινοβούλιο βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης που απουσίαζαν.

Στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στον ΣΚΑΪ παρενέβη τηλεφωνικά ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος απευθυνόμενος στον συνάδελφό του από τη Νέα Δημοκρατία, Γεράσιμο Γιακουμάτο, είπε σε έντονο τόνο: «Τώρα πρέπει να μαζευτεί το κοπάδι της κυβερνητικής πλειοψηφίας» εξηγώντας τι επικράτησε νωρίτερα στο Κοινοβούλιο.

Ο κ. Γιακουμάτος απάντησε: «Ποιο κοπάδι; Κοπάδι είσαι και φαίνεσαι». Και σιγά σιγά η κόντρα μεταξύ των δύο άρχισε να φουντώνει. «Η δουλειά σας είναι στην τηλεόραση ή στο κοινοβούλιο;», είπε σε έντονο τόνο ο κ. Κουίκ ενώ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Ντροπή είναι αυτά τα πράγματα».

Πάντως, αυτό που ισχυρίζονται όλοι οι βουλευτές που παρευρίσκοντο, είναι ότι η 30 λεπτών διακοπή έγινε για να μεταβούν στο Κοινοβούλιο όσοι απείχαν εκείνη την στιγμή.