Το επεισόδιο της Κυριακής (27/3) του Survivor τα είχε όλα: νέες αφίξεις, ένα μοναδικό πάρτι, έναν συγκλονιστικό πρώτο αγώνα ασυλίας και το πρώτο συμβούλιο υποψηφιοτήτων.

Η είσοδος των τεσσάρων νέων παικτών έφερε εντάσεις στις παραλίες και των δύο ομάδων, όπως είδαμε στο χθεσινό επεισόδιο της Δευτέρας (28/3). Η ρήξη μεταξύ του Τάκη Καραγκούνια και του Κωνσταντίνου Εμμανουήλ είναι γεγονός. Οι χαρακτήρες τους φαίνεται να είναι τόσο διαφορετικοί όσο και οι προτεραιότητες τους στις δουλειές της καλύβας.

Οι «Κόκκινοι» έχοντας χάσει ήδη την πρώτη ασυλία της εβδομάδας αποζητούσαν τη ρεβάνς. Η πρώτη υποψήφια προς αποχώρηση που κλείδωσε δεν ήταν άλλη από τη «συνήθης ύποπτη» Μυριέλλα Κουρεντή.

Ωστόσο δυστυχώς για την κόκκινη ομάδα το σκηνικό επαναλήφθηκε και στο χθεσινό επεισόδιο και ήταν εκείνη που θα έπρεπε να ψηφίσει ξανά τον πιο αδύναμο παίκτη της.

Η ψηφοφορία εξελίχθηκε σε θρίλερ ανάμεσα σε Απόστολο Ρουβά και Τζο Μαριδάκη που μέχρι μία ανάσα πριν από το τέλος πήγαινε για ισοπαλία. Ωστόσο, με μία παραπάνω ψήφο βγήκε ο Απόστολος για δεύτερος υποψήφιος.

Στη συνέχεια, όμως, η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, η οποία κέρδισε στο αγώνισμα για την ατομική ασυλία, υπέδειξε ως τρίτη υποψήφια την Τζο Μαριδάκη.

Σαστισμένος εμφανίστηκε ο Απόστολος Ρουβάς με την υποψηφιότητά του: «Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα. Δεν το φαντάστηκα καν. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να είναι αγωνιστικοί οι λόγοι. Ειδικά δε, στο θέμα της συμβίωσης δεν μπορεί να βγει κάποιος και να πει ότι με αυτόν τον άνθρωπο είχα σοβαρό πρόβλημα και δεν θα ήθελα να είμαι στην ίδια καλύβα μαζί του. Σίγουρα κάποιοι ψήφοι είναι στρατηγικοί».

Ο δε, Άρης Σοϊλέδης έδειξε να είναι έξαλλος με τους νέους παίκτες που ψήφισαν τον Απόστολο: «έχουμε πάθει όλοι σοκ που είναι ο Απόστολος υποψήφιος. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει φέρει απίστευτες νίκες στην ομάδα, έχω πάθει σοκ, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δύο νέα παιδιά που ήρθαν αυτή την εβδομάδα, με ποια λογική και κριτήρια ψήφισαν έναν παίκτη που είναι εδώ τρεις μήνες και φέρνει νίκες κάθε μέρα στην ομάδα του. Αυτή την εβδομάδα ο Απόστολος είναι ο καλύτερος παίκτης των κόκκινων με διαφορά».

Και η Τζο από τη μεριά της δήλωσε: «Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι είμαι αδύναμη. Τις τελευταίες ημέρες έχω φέρει πολλές νίκες. Θεωρώ ότι το αντρικό κομμάτι είναι αυτό που χωλαίνει στην ομάδα. Τώρα ήμουν σίγουρη ότι θα βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, γιατί όπως είχε προφητεύσει και ο Τάκης δεν είμαι σε αυτή την παρέα. Τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμεναν τα παιδιά. Περίμεναν πως εγώ θα βγω από την κάλπη και πως η Ναυσικά θα υποδείκνυε μετά κάποιον άλλο υποψήφιο. Υπάρχουν στιγμές που απογοητεύομαι από τους ανθρώπους σε αυτό το παιχνίδι. Ελπίζω να με στηρίξει ο κόσμος. Τι άλλο να κάνω; Νίκες φέρνω. Να κάθομαι να τους προσκυνάω για να μη με ψηφίσουν»;

Ιστορικός καυγάς ανάμεσα στον Νίκο Αντωνόπουλο και τον Γιώργο Κατσαούνη

Στο συμβούλιο οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα. Ο Νίκος Αντωνόπουλος και ο Γιώργος Κατσαούνης ήρθαν σε… ιστορική σύγκρουση, λίγο πριν την ανακοίνωση των νέων υποψηφίων προς αποχώρηση.

Ο Κατσαούνης κατηγόρησε τον νέο παίκτη ότι τον προσέβαλε επειδή μπέρδεψε τις ιστορικές του γνώσεις για τον χρυσό αιώνα του Περικλή.

Ήμασταν στη βάρκα και τον ρώτησα για τον χρυσό αιώνα και μπέρδεψα τους αιώνες και ο κύριος νόμιζε ότι τον τεστάρω και ότι του κάνω παγαποντιές και το κατόρθωμα ήταν να διαφωνήσουμε και να μου πει σκ… όβλαχε αυτά στο χωριό σου.

Μια άλλη μέρα τον ρωτάω τον ρωτάω για την 25η Μαρτίου και τον ρώτησα για τη Φιλική Εταιρεία και παρεξηγήθηκε και με έβρισε και έφυγε» είπε ο Κατσαούνης.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, ο Νίκος θεώρησε πως ο Κατσαούνης θέλει να τον εκθέσει για τις ιστορικές του γνώσεις με ερώτησή του για το χρυσό αιώνα του Περικλή, μιας κι είναι ιστορικός.

Κάπου εκεί επικράτησε πανδαιμόνιο. Μάλιστα το γεγονός πως ανέφερε ότι δέχεται πόλεμο, εξόργισε τον Κατσαούνη.

«Ώπα μεγάλε τις κουβέντες που πουλάς σε εμένα τις θυμάσαι; Μην μας πουλάς δούλεμα. Άσε τα παλαβά και μας βγαίνεις πολύ άγιος… Τον ρώτησα για αυτό γιατί μου αρέσει να διαβάζω παρόλο που δεν έχω τελειώσει πανεπιστήμιο και το αποτέλεσμα ήταν να με πει σκ…ε στο χωριό σου… Είμαι βλάχος κι είναι μεγάλη μου τιμή. Μπορεί να είμαστε στα πρόβατα και στα γίδια, αλλά βλάχοι έχουν γίνει γιατροί και δάσκαλοι… Και με έβρισε κι έφυγε. Ορκίζομαι» είπε ο Γιώργος Κατσαούνης.

«Με είπες χαζό και του απάντησα αυτά να τα πεις στο χωριό σου. Είναι μια φράση που λέμε, δεν ήταν για το χωριό σου… Δεν σε έβριζα και το ορκίζομαι στη ζωή μου ότι δεν είπα ποτέ σκ…όβλαχο. Ψεύτη όλα για την προβολή» απάντησε ο Νίκος Αντωνόπουλος.

Ποια προβολή ρε νούμερο;» ανταπάντησε ο Γιώργος Κατσαούνης.