Εξίσωση πτυχίου και προϋπηρεσίας στη Δημόσια Τηλεόραση

Αναταραχή στους δημοσιογράφους του μεταβατικού φορέα


MEDIA
13:58
23/01/2014
Εξίσωση πτυχίου και προϋπηρεσίας στη Δημόσια Τηλεόραση
2
loading

Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις της Δημόσιας Τηλεόρασης με αφορμή την προκήρυξη θέσεων για τον νέο φορέα. Κάποιοι χρεώνουν στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΔΤ ότι επιχειρεί να παρέμβει στη διαδικασία, αφήνοντας εκτός όσους εργάζονταν στην ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει ο «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας «Τα Νέα», το Συμβούλιο συγκροτήθηκε με στόχο να λειτουργεί ως ασπίδα κατά του παρεμβατισμού, καθώς και για να εγκρίνει κανονισμούς. Αλλά στον κανονισμό για τις προσλήψεις δίνονται τα ίδια μόρια στον υποψήφιο που έχει πτυχίο αλλά δεν έχει καμία εμπειρία στην τηλεόραση και τα ίδια σε κάποιον με δεκαετή, για παράδειγμα, προϋπηρεσία.

Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στους δημοσιογράφους που εργάζονται στη ΔΤ καθώς δέχθηκαν τη δουλειά με την προοπτική πρόσληψης στον νέο φορέα. Ένας στους δέκα, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν διαθέτει πτυχίο και γι' αυτό φοβούνται πως όλο αυτό έγινε για να τους «πετάξουν έξω».

Υπάρχουν ωστόσο αναφορές για νέα εγκύκλιο που θα εξισορροπεί τα πράγματα κάπως. 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Douskas John

    Έλα βρε δεν το πιστεύω .Εγώ πάντα νόμιζα οτι έκλεισαν την ΕΡΤ για να την αναβαθμίσουν με το λογισμικό παραθυροκαψής 2014. Τελικά δεν είναι αυτό ε?

  2. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΝΑΝΟΙΞΑΤΕ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΑΤΕ !!??

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει