Κλιμάκιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μεταβαίνει αύριο στην Ιταλία, μετά τους τέσσερις θανάτους και τα 203 κρούσματα του νέου κορονοϊού που καταγράφηκαν στη χώρα από την Παρασκευή.

Την επίσκεψη αποστολής του ΠΟΥ στην Ιταλία ανακοίνωσε η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, η οποία σημείωσε επίσης πως πιθανοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί στον χώρο της Σέγνκεν θα πρέπει να είναι αναλογικοί και συντονισμένοι.

«Μέχρι στιγμής, ο ΠΟΥ δεν έχει συστήσει να επιβληθούν περιορισμοί ούτε στις μετακινήσεις ούτε στο εμπόριο» δήλωσε η Κυριακίδη στους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το Reuters, προσθέτοντας πως το κλιμάκιο του Οργανισμού θα μεταβεί στην Ιταλία για να εξετάσει την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα σήμερα καταγράφηκε ο τέταρτος θάνατος από κορονοϊό στη Ιταλία, όπου οι αρχές δίνουν μάχη να ελέγξουν το ξέσπασμα του ιού. Τη ζωή του έχασε ένας 85χρονος στο Μπέργκαμο.

Τα κρούσματα είναι πλέον 203, από τα οποία περισσότερα από 180 μόνο στη Λομβαρδία, ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται νέα ενημέρωση από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, που είναι σε διαρκή συνεργασία με την κυβέρνηση της Ρώμης.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο ακύρωσε, λόγω του κορονοϊού, τη συμμετοχή του στη σύνοδο των ΥΠΕΞ που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.