Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά του σχεδίου «Αθηνά» που προβλέπει συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σε αναστολή της λειτουργίας του έχει προχωρήσει και το ΤΕΙ Τουριστικών Επιχειρήσεων Αθήνας.

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές: «Σε μια χρονική στιγμή παρατεταμένης κρίσης και ύφεσης για την Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία όπου η έξοδος από την κρίση εναποτίθεται από όλους (Κράτος, Φορείς ) σε μεγάλο βαθμό στον Τουρισμό (βαριά βιομηχανία, ατμομηχανή της Οικονομίας κ.λ.π.), η Δημόσια Τουριστική Εκπαίδευση εξαφανίζεται από τον χάρτη, προσφέρεται στους Ιδιώτες και στον εκπρόσωπο των Γερμανών κ. Ι. Φούχτελ και αντικαθίσταται από την κατάρτιση με χαμηλό εργασιακό κόστος. Για τους παραπάνω λόγους το Τμήμα έχει αναστείλει τη λειτουργία του».

Επισυνάπτεται το πλήρες υλικό των δημοσιευμάτων που αφορούν στο ιστορικό Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ-Αθήνας.

Διαβάστε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης.

Διαβάστε το άρθρο του Σ. Βαρβαρέσου, Καθηγητή Οικονομικής και Πολιτικής του Τουρισμού, Προϊστάμενος Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας, Πρώην Σύμβουλος ΞΕΝΙΑ Α.Ε και Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ.

Διαβάστε τις θέσεις του τμήματος για το Υπουργείο Παιδείας.

Διαβάστε: Δημόσια Τριτοβάθμια Τουριστική Εκπαίδευση: Παραχώρηση ‐ Παράδοσή της στον Ιδιωτικό Τομέα.

Διαβάστε την επιστολή του Δρ. Περικλή Λύτρα.

Διαβάστε την επιστολή του Δρ. Δημήτρη Λαλούμη.

Διαβάστε την επιστολή του Αλευρά Ιωάννη, πρώην Αντιπροέδρου Συλλόγου Αποφοίτων Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Διαβάστε: Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων ΤΕΙ Αθήνας Διατύπωση γνώμης για το Σχέδιο Αθηνά.