Το θεσμό του κοινωνικού φροντιστηρίου παρουσίασε μέσα από την πρωινή εκπομπή του MEGA ο υφυπουργός Παιδείας.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι «άνεργοι καθηγητές θα δουλέψουν στο κοινωνικό φροντιστήριο. Ξεκινάμε φέτος πιλοτικά και του χρόνου ο θεσμός θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα».

Τόνισε πάντως για ακόμη μία φορά ότι «το εκπαιδευτικό μας σύστημα στηρίζεται στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών».

Ο υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι: «Το κοινωνικό φροντιστήριο είναι μια καινοτόμος δράση και γι’ αυτό τα κονδύλια είναι μέσω ΕΣΠΑ. Έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Και πρόσθεσε: «Στο υπουργείο σκεφθήκαμε πως μπορούμε να ανακουφίσουμε την ελληνική οικογένεια που υποφέρει. Σε περιόδους κρίσης, είναι πάρα πολλά τα παιδιά που δεν μπορούν να πάνε σε φροντιστήριο. Το να πούμε ότι το φροντιστήριο δεν υπάρχει, θα ήταν μια υποκρισία».

Η θέση του υπουργείου, είπε, είναι ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά θα πηγαίνουν προς τις πανελλαδικές εξετάσεις κάτω από ίσους όρους. Κάνουμε το κοινωνικό φροντιστήριο με διπλή στόχευση. Πρώτον, να ανακουφίσουμε τα φτωχά παιδιά και δεύτερον, οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν είναι από δύο μεγάλες ομάδες. Το 50% είναι καθηγητές κάτω των 30 ετών άνεργοι και το άλλο 50% είναι καθηγητές που είναι μακροχρόνια άνεργοι».