Ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας μίλησε για την αναρρωτική που έλαβε ο προϊστάμενος του σταθμάρχη Λάρισας που κατηγορείται για τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη και δήλωσε πως δεν υπέγραψε την άδεια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Tlive» και την Τατιάνα Στεφανίδου, δήλωσε πως τον βρήκε ο προϊστάμενος του σταθμάρχη στο νοσοκομείο και εκείνος επικοινώνησε με τον γιατρό. Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπογραφή που έβαλε είναι τυπική και αποτελεί πρόσταση, όχι όμως σύσταση ή προτροπή. Αντιθέτως, ισχυρίστηκε ότι ο γιατρός που υπέγραψε έχει τον τελευταίο λόγο και «για αυτό η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι από τον άλλο και όχι από έμενα».

«Εγώ δεν υπέγραψα, όπως είπατε ότι υπάρχει η υπογραφή του διευθυντή. Η άδεια είναι ηλεκτρονική και υπάρχει υπογραφή του άλλου γιατρού, ο οποίος είναι γιατρός των εξωτερικών ιατρείων και είδε τον ασθενή», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, είπε πως «δεν είναι η άδεια, αλλά ότι τον είδα κι εγώ. Συμπλήρωσα στο βιβλίο. Με βρήκε πάνω στην κλινική και εγώ είχα το θάρρος να πω πως τον είδα κι εγώ. Όταν επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον γιατρό και του είπα, όπου έγραψε την άδεια. Αν δεν ήθελε να την γράψει ή έκρινε επιστημονικά πως δεν χρήζει αδείας, έπρεπε να με πάρει τηλέφωνο».

«Ο συγκεκριμένος εξετάστηκε από τον γιατρό των εξωτερικών ιατρείων. Ήταν η πρόταση μου εμένα. Ο γιατρός μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί μου και να διαφωνήσει. Είναι επιμελητής Α και έμπειρος. Εγώ έγραψα πως τον είδα και έχω αυτή την πρόταση. Δεν σημαίνει ότι επιβάλλομαι. Για αυτό η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι από τον γιατρό και όχι από έμενα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Πρόκειται για μια πολιτική αλητεία. Στο τέλος η κυβέρνηση θα πει ότι για την σύγκρουση φταίνε οι γιατροί από το νοσοκομείο του Βόλου. Πόσο άλλο να υποτιμήσουν την νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Αντί άμεσα να ερευνήσουν το ατύχημα, ποιοι διορίσανε όλους αυτούς τους σταθμάρχες και τι έχει συμβεί, προσπαθούν να ρίξουν την μπάλα αλλού για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαυτούρας.