Άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες, οι ειδήσεις που έρχονται από την μία άκρη του κόσμου έως την άλλη είναι πολλές καθημερινά. Στον πλανήτη οι ειδήσεις τρέχουν γρήγορα. Έμπειροι φωτορεπόρτερ καταγράφουν όλες τις εξελίξεις και μεταφέρουν μέσα από τις εικόνες τα σημαντικότερα γεγονότα.

Το γεγονός ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις είναι αποδεδειγμένο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Θρήνος στην κηδεία του 16χρονου Ρομά 

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε την Πέμπτη (15/12) για την οικογένεια του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος στις 5 Δεκεμβρίου τραυματίστηκε στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού και τελικά κατέληξε το πρωί της Τρίτης στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο.

Πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στη κηδεία του παιδιού για το τελευταίο αντίο. Τραγικές φιγούρες ο πατέρας και η σύζυγός του.

Και επίσημο «Ναι» στον γάμο ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ

Η Aparna Shrivastava, βγάζει μια φωτογραφία καθώς η σύντροφός της Shelby Teeter της δίνει ένα φιλί, αφού ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζό Μπάιντεν υπέγραψε τον Respect for Marriage Act, την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022, στο South Lawn του Λευκού Οίκου.

Η αντίδραση του Κροάτη τερματοφύλακα όταν έφαγε το «παλικαρίσιο» γκολ του Άλβαρεζ

O Xoυλιάν Άλβαρεζ σημείωσε το δεύτερο γκολ της Αργεντινής στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Κροατία με προσωπική ενέργεια στο 39ο λεπτό και σήκωσε στο… πόδι το Κατάρ. Ο φωτογραφικός φακός έπιασε την αντίδραση του Κροάτη τερματοφύλακα Josko Gvardiol με το που «έφαγε» το γκολ από τον Αργεντινό Julian Alvarez. Το ματς έληξε με σκορ Αργεντινή – Κροατία 2-0

Μαγικό τοπίο με χιονισμένα έλατα στη Γερμανία

Οι Βόρειες χώρες της Ευρώπης ντύθηκαν στα λευκά. Μία εκπληκτική φωτογραφία τραβήχτηκε στη Γερμανία και δείχνει ένα αυτοκίνητο περνάει από χιονισμένα δέντρα στα βουνά «Harz» κοντά στο Wernigerode.

Το… κρεβάτι ενός άστεγου στους κρύους δρόμους του Λος Άντζελες

Κάποιοι περιμένουν τις γιορτές ενώ την ίδια την ώρα υπάρχουν και αυτοί που αναζητούν τα βασικά… όπως ένα κανονικό κρεβάτι. Στη φωτογραφία «γροθιά» στο στομάχι» ένας 62χρονος άστεγος, ο David Hernandez, κλείνει το χαρτόνι από το αυτοσχέδιο κρεβάτι του φτιαγμένο με χαρτόκουτα, στο Λος Άντζελες. Η δήμαρχος Κάρεν Μπας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Δευτέρα για να αντιμετωπίσει την ανεξέλεγκτη κρίση αστέγων στην πόλη, προσπαθώντας να απομακρύνει χιλιάδες από τους δρόμους της πόλης.

Πανικός στην Κίνα – «Έκρηξη» καταγράφεται στα κρούσματα

Σε κατάσταση συναγερμού λόγω του κορονοϊού βρίσκεται εκ νέου η Κίνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προειδοποιεί πως «έρχονται δύσκολοι καιροί» και τα κρούσματα να καταγράφουν ραγδαία αύξηση σε επίπεδα ρεκόρ. Στρατιώτες φορώντας μάσκες προσώπου και γυαλιά περνούν μπροστά από μασκοφόρους επιβάτες που περιμένουν σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Πεκίνο, Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022. Ορισμένα κινεζικά πανεπιστήμια λένε ότι θα επιτρέψουν στους φοιτητές να ολοκληρώσουν το εξάμηνο από το σπίτι, με την ελπίδα να μειωθεί η πιθανότητα ενός μεγαλύτερου COVID -19 ξέσπασμα κατά τη διάρκεια της σεληνιακής πρωτοχρονιάς του Ιανουαρίου.

Η… καθημερινότητα στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία

Συνεχίζεται το μπαράζ ρωσικών πύραυλων στην Ουκρανία και αυτή την εβδομάδα. Από τους βομβαρδισμούς έχουν καταστραφεί πολλά κτήρια και κάποιοι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια. Εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης, η οποία είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό ή κεντρική θέρμανση βιώνουν μία σκληρή πραγματικότητα. Μεγαλύτερο πλήγμα για τα παιδία… Στη φωτογραφία φαίνεται ένας πατέρας με τα παιδιά του μπροστά από ένα βομβαρδισμένο κτίριο που κατεδαφίζεται στην Borodyanka, στο Κίεβο.

Περού: Η .. σφεντόνα του πιτσιρικά ενάντια στους υποστηρικτές του Καστίγιο

Η περουβιανή εισαγγελία υπέβαλε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη αίτημα να προφυλακιστεί για δεκαοκτώ μήνες ο πρώην πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο, που κατηγορείται για “στάση” και “συνωμοσία” και τέθηκε υπό κράτηση μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να διαλύσει το Κογκρέσο την 7η Δεκεμβρίου εν μέσω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων που συνταράσσουν τη χώρα με απαίτηση, μεταξύ άλλων, την άμεση απελευθέρωσή του. Στη φωτογραφία ένα μικρό αγόρι ενώνει τις δυνάμεις του με την αστυνομία καθώς χρησιμοποιεί τη σφεντόνα του εναντίον υποστηρικτών του πρώην προέδρου, που διαμαρτύρονται για την σύλληψή του.