Υλικά

  • 425 γρ. βρασμένα ρεβύθια
  • 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 3 κ. σ. vegan μαγιονέζα
  • 1/2 κ. γλ. μουστάρδα
  • 1/2 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ. σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Μαρούλι, για σερβίρισμα
  • Ψωμί, κομμένο σε φέτες, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τα ρεβύθια σε ένα μέτριο μπολ και πολτοποιήστε μέχρι να αποκτήσετε μια χοντρή υφή.
  2. Προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, τη vegan μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Αποθηκεύστε τη ρεβυθοσαλάτα στο ψυγείο για έως και πέντε ημέρες. Για να συναρμολογήσετε το σάντουιτς, απλώστε το μείγμα στο ψωμί και από πάνω προσθέστε φυλλώδη χόρτα της επιλογής σας.
  4. Τυλίξτε σε λαδόκολλα και στερεώστε με λαστιχάκι.