Μετά την Ημαθία, την Πιερία και την Πέλλα, προς ματαίωση οδεύουν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και στο Μέτσοβο, λόγω έκρηξης των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, τα κρούσματα απαριθμούνται σε πάνω από 60 και έτσι η δημοτική Αρχή του Μετσόβου, θα συνεδριάσει αύριο εκτάκτως για τη ματαίωση των παρελάσεων.

«Αύριο θα έχουμε ένα έκτακτο συμβούλιο στο οποίο θα αποφασίσουμε τη ματαίωση των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα και με βάση το πως θα εξελιχθεί η πανδημία στη περιοχή μας θα αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες και για τις εκδηλώσεις που αφορούν την επέτειο απελευθέρωσης» δήλωσε στο GRTimes o δήμαρχος Μετσόβου, Κωνσταντίνος Τζαφέας.

Το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο διατηρείται εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή και οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς στη χαλάρωση ακόμη και των βασικών μέτρων προστασίας. «Για τον λόγο αυτό, έχουμε εκδώσει μια σχετική ανακοίνωση μέσα στην περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να “ταρακουνήσουμε” τον κόσμο και να συμμορφωθεί. Από την ημέρα της ανακοίνωσης και έπειτα τα πράγματα έχουν αλλάξει, υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή, όμως η διασπορά παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ελπίζουμε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ομαλοποιηθεί» συμπλήρωσε ο κ. Τζαφέας.