Συσπείρωση των μαθητών των σχολείων του Βόλου ενάντια στα μέτρα που επέρχονται και επηρεάζουν τόσο την παιδεία, όσο και την κοινωνία γενικότερα, πρότειναν οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Βόλου από το Εργατικό Κέντρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.

Οι μαθητές κάλεσαν τα 5μελή και 15μελή μαθητικά συμβούλια των σχολείων του Βόλου για συσπείρωση, μιας και οι εξελίξεις στην κοινωνία θα είναι τραγικές. Ο Φρίξος Μπρούγζος, εκπρόσωπος του ΣΑΣΒ, σημείωσε πως οι μαθητές έχουν την ευθύνη για οργάνωση του αγώνα χωρίς καμία αναμονή, για μια Παιδεία που θα τους μορφώνει και δεν θα τους εξοντώνει, που θα τους κάνει ανθρώπους και όχι φθηνές μηχανές παραγωγής.

«Είμαστε καθαρά εναντίον της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που έχουν καταντήσει τις οικογένειές μας να ζουν μια μαύρη ζωή και εναντίον της Ε.Ε. που παίρνει μέτρα ενάντια στο σχολείο. Συμπορευόμαστε με εργαζομένους που έχουν κοινά αιτήματα με εμάς, δηλαδή με το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ και άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις, όπως τη ΠΑΣΥ και τη ΠΑΣΕΒΕ. Καλούμε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν στο συντονιστικό να καταθέσουν προτάσεις και ιδέες για το πώς θα οργανώσουμε την πάλη τους ενάντια σε αυτό το μέτωπο», υποστήριξε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Το συντονιστικό, επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους των μαθητών, δημιουργήθηκε με μια συγκεκριμένη γραμμή, να αγωνίζεται και να προτείνει στους μαθητές τρόπους αγώνα. Οι μαθητές όμως μίλησαν και για διάφορα περιστατικά που συνέβησαν πέρυσι, τα οποία φάνηκαν πως διέσπασαν το ΣΑΣΒ.

«Πέρυσι αυτό που έγινε ήταν η δημιουργία ενός άλλου συντονιστικού, το οποίο κατευθύνονταν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ και στο οποίο συμμετείχαν και φοιτητές. Αυτό το συντονιστικό δεν έδωσε στους μαθητές σωστά αιτήματα και το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να αποπροσανατολίσει τους μαθητές. Τέτοια συντονιστικά εμφανίζονται ευκαιριακά, εκμεταλλευόμενα τις καταστάσεις που δημιουργούνται στην κοινωνία της Ελλάδος, με μόνο σκοπό να διασπάσουν το μαθητικό κίνημα», ανέφερε ο Φρίξος Μπρούγζος.

Η στάση του ΣΑΣΒ σχετικά με τις εκλογές για τα 5μελή και τα 15μελή ήταν να καλέσει τους μαθητές να στηρίξουν παιδιά που αγωνίζονται για τα αιτήματα των μαθητών και δεν θα κανονίζουν μόνο εκδρομές, ούτε για προβολή. Στο μεταξύ οι μαθητές μίλησαν και για την επέτειο της 17 Νοέμβρη, επισημαίνοντας πως θα οργανωθεί κάποιο φεστιβάλ και στόχος των μαθητών είναι να αναδείξουν πως όπως και τότε, έτσι και τώρα οι ισχυροί καταπιέζουν το λαό.

πηγή: Ταχυδρόμος