Αντίθετος με την αποτέφρωση των νεκρών δήλωσε για άλλη μια φορά ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Ξαφνικά ανακάλυψαν την αποτέφρωση το 2014. Η ταφή του νεκρού είναι διδασκαλία της εκκλησίας. Εγώ έθεσα ένα ερώτημα που έκανε αίσθηση, απευθυνόμενος στον κύριο Μπουτάρη: Κύριε δήμαρχε είδατε τι γίνεται στην Αμφίπολη; Αν δεν είχαν θάψει τους προγόνους μας θα είχαμε μόνο στάχτη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η στάχτη είναι μηδενισμός, είναι ανυπαρξία. Να ξέρετε ότι μία ημέρα θα γίνει η ανάσταση όλου του κόσμου κι αυτή θα είναι η συντέλεια. Είναι σύμβολο της πίστης μας. Αυτή τη στιγμή, αυτό που γίνεται με την αποτέφρωση, είναι ότι θα βάζουν το νεκρό μέσα, και όταν θα προχωρήσει για να καεί, τα οστά των ώμων του δεν καίγονται. Εγώ δεν θα κάψω ποτέ νεκρό. Πάτε να καταστρέψετε τον άνθρωπο, την ανθρώπινη ύπαρξη», σημείωσε ακόμη.

«Θα είναι πνευματικές οι υπάρξεις που θα ζωντανέψουν στη Δευτέρα Παρουσία. Αυτό είναι η αιώνια ζωή. Να γνωρίσεις το Θεό και να αντιληφθείς την παρουσία Του, της οποίας είσαι έργο. Η κόλαση αντιθέτως είναι η αγνωσία του Θεού», συνέχισε.