Για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, τη σημασία εφαρμογής των μέτρων και την ανάγκη ενίσχυσης των δομών υγείας μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης (27/8) ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Όλη η Ελλάδα έχει μεγάλο φορτίο. Βλέπουμε ότι και η Αττική έχει μεγάλο φορτίο. Υπάρχει μια μεγάλη κυκλοφορία του ιού την οποία την ανιχνεύουμε καθώς κάνουμε περισσότερα τεστ απ΄ότι την άνοιξη. Παρόλα αυτά θεωρώ πως η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Πρέπει να είμαστε πολύ επίμονοι στην προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε. Δεν είναι και εύκολη αλλά θα πρέπει ν να έχει μία διάρκεια πριν αρχίσουμε να βλέπουμε τα καλά αποτελέσματα. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τον χειμώνα που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε έναν εκτεταμένα αντιγριπιακό εμβολιασμό για να μην συμπίπτουν γρίπη και κορονοϊός και θα πρέπει και το σύστημα να ενισχυθεί σε πολλά σημεία ακόμη» ανέφερε τονίζοντας πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και των υγειονομικών.

«Θα ήταν ιδανικό το να μπορούσε να εμβολιαστεί το 100% όλου του πληθυσμού» δήλωσε και εστιάζοντας στον αριθμό των κρουσμάτων είπε πως είναι ένα μεγάλο νούμερο αλλά είναι διαχειρίσιμο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το άνοιγμα των σχολείων και των αριθμό των στις τάξεις είπε: «Οι μαθητές είναι συγκεκριμένος πληθυσμός είναι τα ίδια παιδιά καθημερινά. Το να υπάρξει αραίωση των μαθητών είναι απολύτως επιθυμητό. Εκεί που δεν είναι εφικτό για κάποιον λόγο η χρήση μάσκας είναι το τελευταίο αποκούμπι».