Το τελευταίο 24ωρο άλλοι πέντε άνθρωποι στην Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα θανάτου από τον κορονοϊό που έχει βάλει σε συναγερμό ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό επέμεινε στην ανάγκη αυστηρής τήρησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που τέθηκε σε ισχύ σε όλη τη χώρα από τις 6 το πρωί της περασμένης Δευτέρας. «Αν τα μέτρα αρθούν, θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα με εκείνη στην Ιταλία» είπε και επανέλαβε πως ο κίνδυνος για σοβαρή νόσο είναι ιδιαίτερα αυξημένος για ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα.

Στους 26 που είχε ανακοινώσει νωρίτερα την Πέμπτη ο Σωτήρης Τσιόδρας, προστέθηκε ένας ακόμη και πιο συγκεκριμένα ένας άνδρας που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 27.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για άνδρα που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο άτυχος άνδρας είχε πεθάνει το προηγούμενο διάστημα ωστόσο ο θάνατος του έγινε γνωστός σήμερα γιατί έπεσε… θύμα της γραφειοκρατίας. Συγκεκριμένα αντί ο θάνατος του να δηλωθεί στο ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, δηλώθηκε στον ΕΟΔΥ.

Το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαρτίου ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε επισήμως άλλους τέσσερις θανάτους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα φτάνουν τα 71 και συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τα 892.

Από αυτούς, οι 57 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ενώ οι 54 είναι διασωληνωμένοι. Να σημειωθεί ότι 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Από Αθήνα, Δαμασκηνιά και Ξάνθη τρία από τα τέσσερα θύματα

Όπως σας ενημέρωσε το newsbeast.gr, η λίστα των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ελλάδα μεγαλώνει καθημερινά. Χθες έγινε γνωστό ότι ένας ένας άντρας από τη Δαμασκηνιά είναι το 24ο θύμα στη χώρα μας.

Επίσης, στον Ευαγγελισμό έχασε τη ζωή του το πρωί άνδρας 70 ετών από κορονοϊό με υποκείμενα νοσήματα. Πρόκειται για το 25ο θύμα στη χώρα μας και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν κάτοικος Γλυφάδας.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ένας 46χρονος στρατιωτικός είναι το δεύτερο θύμα του κορονοϊού στην Ξάνθη. Ο άτυχος άνδρας είχε βρεθεί θετικός στο κορονοϊό και είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλευόταν.

Πρόκειται για τον πρώτο στρατιωτικό θύμα του κορονοϊού, ο οποίος υπηρετούσε στο Δ΄ ΣΣ στην Ξάνθη και έφερε τον βαθμό του ανθυπασπιστή, ενώ χαρακτηρίζεται και ως ένα από τα πιο νεαρά σε ηλικία θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ένας 54χρονος άνδρας, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26ος νεκρός στη χώρα μας και ο τέταρτος που ανακοινώνεται μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Πώς πέθανε ο Γερμανός στην Κρήτη

Πολύ σοβαρά ερωτήματα είχε προκαλέσει ο θάνατος του 42χρονου Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, με τις υγειονομικές αρχές να τον αντιμετωπίζουν ως «ειδική περιπτώση».

Ο άτυχος άνδρας βρήκε τον θάνατο από τον κορονοϊό στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ και τη ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Ο θάνατος του 42χρονου έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία όλων όσων είχαν έρθει σε επαφή μαζί  του αλλά και τους ενοίκους της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε από τότε που έφτασε στο Ηράκλειο για τα σεμινάρια σε φοιτητές του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο κ. Τζανάκης περιγράφοντας την υγεία του καθηγητή ανέφερε ότι ήταν άνθρωπος καθ όλα υγιής, εντυπωσιακά αθλητικός και πανύψηλος περίπου 2 μέτρα, αναμεταδίδει το e-kriti.gr.

Αντιμετώπιζε την κατάστασή του μέσα στο σπίτι για ένα ορισμένο διάστημα μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή που του δόθηκε η οδηγία να έρθει στο νοσοκομείο όπου τις πρώτες ημέρες νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο καθώς ήταν ελεγχόμενη η κατάστασή του ενώ τη Δευτέρα που πέρασε αποφασίστηκε να διασωληνωθεί.

Στη συνέχεια, είπε ο κ. Τζανάκης, ήρθαμε αντιμέτωποι με μια επιπλοκή που έχει περιγραφεί σε αρκετούς Κινέζους, νέους ανθρώπους χωρίς νοσηρότητες καθώς και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, η οποία ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί, παρ ότι έγιναν όλε οι απαιτούμενες ενέργειες.

«Η επιπλοκή είχε να κάνει με την πνευμονική κυκλοφορία δηλαδή ένα είδος μαζικής θρόμβωσης των πνευμονικών αγγείων, με συνέπεια να μην ανταλλάσσεται οξυγόνο και να μην περνά αίμα από την δεξιά πλευρά της καρδιάς προς την αριστερή κυκλοφορία και να σταλεί στο σώμα του, στα υπόλοιπα όργανα δηλαδή ήταν ένα είδος μπλοκ», σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας.

Δυστυχώς είπε ο κ. Τζανάκης υπάρχουν και τέτοιες ελάχιστες περιπτώσεις που άνθρωποι χωρίς άλλα υποκείμενα νοσήματα φαίνεται να έχουν αυτή την κατάληξη.

Η τραγική ιστορία με τη δωρεά οργάνων ενός 54χρονου

Ανησυχία φαίνεται πως προκαλεί η ιστορία του ενός 54χρονου που έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο Αττικόν.

Σύμφωνα με το κεντρικό ειδήσεων του Alpha, o άνδρας είχε μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου με εγκεφαλικό. Εκεί υπεβλήθη σε τεστ για κορονοϊό το οποίο όμως βγήκε αρνητικό.

Οι οικείοι του, βλέποντας τη κατάσταση του να επιδεινώνεται πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του μετά τον θάνατο του σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Όταν ο 54χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίου του Alpha, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την δωρεά οργάνων και, υποχρεωτικά, πραγματοποιήθηκε ξανά τεστ για τον Covid-19.

Το δείγμα που ελήφθη βγήκε θετικό και έτσι διακόπηκε άμεσα η διαδικασία της δωρεάς οργάνων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν ο θάνατος του 54χρονου οφείλεται στο εγκεφαλικό που υπέστη ή στον κορονοϊό.