Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Cross Over εκπαιδευτών αυτόνομης κατάδυσης που διοργάνωσε η PSS Worldwide στην Ελλάδα.

Η PSS Worldwide (Professional Scuba Schools Worldwide) είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς πιστοποίησης αυτοδυτών παγκοσμίως και πρωτοπόρος στον χώρο της αυτόνομης κατάδυσης. Η εκπαίδευση των εκπαιδευτών έλαβε μέρος στις 18 & 19 Οκτωβρίου σε έναν πολύ όμορφο χώρο στο Χαλάνδρι, το House 124.

Οι εκπαιδευτές ταξίδεψαν απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας με σκοπό την μετεκπαίδευση τους σύμφωνα με τα υψηλά πρότυπα του οργανισμού. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ξένα διευθυντικά στελέχη, τους Έλληνες εκπαιδευτές εκπαιδευτών της PSS Worldwide, αλλά και τα στελέχη του Scuba Hellas που έχουν αναλάβει την εκπροσώπηση της PSS Worldwide στην Ελλάδα.

Οι εκπαιδευτές δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ολοκληρωμένη σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τη φιλοσοφία του οργανισμού και έκαναν πολύ θετικά σχόλια σχετικά με το eLearning σύστημα και την πλατφόρμα διαχείρισης της PSS Worlwide που αποτελούν και τα δυνατά της σημεία. Όπως είπαν, «αποτελούν χρήσιμα εργαλεία τόσο για το καταδυτικό τους κέντρο, όσο και για τους ίδιους ως εκπαιδευτές αυτόνομης κατάδυσης».

Το πρώτο Cross Over του Οργανισμού διενεργήθηκε από τον STEFANO RUIA, Chief Training Manager Instructor της PSS Worldwide. Ο κύριος RUIA είναι το υψηλότερο ιεραρχικά στέλεχος εκπαίδευσης του οργανισμού. Είναι ένας από τους εμπειρότερους εκπαιδευτές αυτόνομης κατάδυσης παγκοσμίως με περισσότερα από 35 χρόνια καριέρας σε διεθνές επίπεδο, και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του RSTC (Recreational Scuba Training Council), του Διεθνούς Συμβουλίου Ψυχαγωγικής Αυτόνομης Κατάδυσης.

Ο κύριος RUIA δήλωσε: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος από τις προοπτικές εξέλιξης της PSS Worldwide στην Ελλάδα αλλά και από τις δυνατότητες που διαφαίνεται ότι έχει η χώρα σας ώστε να γίνει ο νέος Ευρωπαϊκός καταδυτικός παράδεισος για την επόμενη δεκαετία». Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο ίδιος είναι λάτρης της χώρας μας, την οποία και έχει επισκεφτεί πολλές φορές στο παρελθόν τόσο για δουλειά όσο και για ψυχαγωγία.

Η εκπαίδευση του Κου RUIA είχε δυο βασικούς άξονες. Ήταν θεωρητική (ανάλυση του τρόπου λειτουργίας της πλατφόρμας της PSS Worldwide και του eLearning συστήματος του οργανισμού) αλλά και πρακτική, με σχετικές προσομοιώσεις μαθημάτων σε πισίνα. Σκοπός της μετεκπαίδευσης στην πισίνα ήταν να κατανοήσουν οι εκπαιδευτές τις διαφορές στην πράξη, σε σχέση με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες:

PSS Worldwide, Greek Branch: Αραμπάνου Μαρία, τηλ.: 210 6520640, ή στο [email protected]