Ήρθε η ώρα να μοιραστούμε μαζί σας τα μυστικά για έναν μοναδικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο! Για μία Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που θα απογειώσει τις γιορτές εμπιστευτείτε τους ειδικούς και εντυπωσιάστε. Τα καπέλα ξωτικού, οι χιονόμπαλες και τα τραινάκια έχουν την τιμητική τους, αστραφτερά και πολύχρωμα θα δώσουν μια νοσταλγική μαγεία στο δωμάτιο! Μικροί και μεγάλοι ετοιμαστείτε για την πιο ιδιαίτερη διακόσμηση!

Πώς θα επιλέξετε το Χριστουγεννιάτικό σας δέντρο

Το κεντρικό σημείο στη διακόσμηση είναι το δέντρο. Ο στολισμός του αποτελεί παράδοση για τις γιορτινές ημέρες. Από μικρά παιδιά θυμόμαστε τους εαυτούς μας να τριγυρίζουμε κάτω από αυτό και να περιμένουμε τα δώρα! Η ομορφιά του γεμίζει τον χώρο και όλα τα βλέμματα στρέφονται επάνω του! Πάμε λοιπόν να δούμε πώς θα επιλέξουμε φέτος το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Tip 1: Οι διαστάσεις είναι ένα από τα βασικά κριτήρια για την επιλογή του. Δώστε προσοχή στο μέγεθος για να έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Για έναν μικρό χώρο επιλέξτε λύσεις όπως επιτραπέζια δεντράκια, δέντρα τοίχου ή ακόμα μισά και slim. Από την άλλη για έναν χώρο μεγάλο και ψηλοτάβανο επιλέξτε δέντρο με ύψος από 210 εκ και ψηλότερα, προσέχοντας τη διάμετρο του δέντρου στο κάτω μέρος για να μην σας δημιουργήσει θέμα στον χώρο σας.

Tip 2: Τί στυλ δέντρου θέλω; Χιονισμένο, πράσινο, παγωμένο ή χρωματιστό η επιλογή δική σας. Το κλασικό και πάντα όμορφο καταπράσινο δέντρο είναι η νούμερο ένα επιλογή σας επειδή μπορείτε να το στολίσετε με οποιοδήποτε τρόπο θέλετε, χωρίς περιορισμούς! Ενώ οι πιο ιδιαίτερες επιλογές μπορεί να είναι δεσμευτικές.

Tip 3: Και αν νομίζατε πως οι επιλογές έχουν τελειώσει σας αφήσαμε για το τέλος το πιο σημαντικό! Την ποιότητα του δέντρου! Εδώ υπάρχουν τρεις κατηγορίες το Full Plastic, το Full PVC και το Mix! Η δική μας επιλογή είναι το Mix γιατί όσο και να είναι το ποσοστό από το ένα ή το άλλο υλικό το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς το ένα υλικό συμπληρώνει το άλλο  δίνοντας διχρωμίες και φυσικότητα. Η ποιότητα του δέντρου θα μείνει αναλλοίωτη στο χρόνο και θα σας προσφέρει για πολλά χρόνια τη συντροφιά του.

(Δέντρο Φωτογραφίας Royal Alpine)

Δέντρο έτοιμο για φωτογράφηση!

Η επιλογή έγινε! Το δέντρο σας κατέφθασε! Το φαντάζεστε ήδη μέσα στον χώρο. Πώς όμως θα γίνει το σωστό άνοιγμα για να μοιάζει με αυτό που είδατε στον κατάλογο;

Tip 1: Βασικό είναι να μη βιαστείτε. Κατεβάστε μία – μία τις σειρές ξεκινώντας από αυτήν που βρίσκεται στη βάση και ανοίξτε τα κλαδιά ένα – ένα.

Tip2: Φροντίστε το άνοιγμα των κλαδιών να γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να εκμεταλλευτείτε όλο τον όγκο τους. Κάθε κλαδί αποτελείται από κλαδάκια (tips) τα οποία τα ανοίγετε ένα-ένα ξεχωριστά προς όλες τις κατευθύνσεις σαν χιονονιφάδα. Σιγά σιγά θα σχηματιστεί όλη του η μορφή.

Tip 3: Χρησιμοποιήστε τα κλαδιά προς όφελός σας! Λυγίστε τα για να καλύψετε τυχόν κενά, διπλώστε τα για να καλύψετε τη βάση και να δώσετε έξτρα όγκο στο κάτω μέρος και ένα μυστικό είναι ότι εάν θέλετε να το τοποθετήσετε σε γωνία αφήστε κλειστό το πίσω μέρος του δέντρου για επιπλέον χώρο!

Δείτε το video:

Στο video έχει χρησιμοποιηθεί το δέντρο Echo Ark

Φώτισέ το

Η αναζήτηση για φωτάκια θα σας βάλει σε έναν νέο κόσμο γεμάτο με επιλογές και χαρούμενα συναισθήματα. Χωρίς τον Χριστουγεννιάτικο φωτισμό η μαγεία των γιορτών θα ήταν μισή! Ένας σωστός φωτισμός δέντρου αναδεικνύει τη σιλουέτα και τα στολίδια. Όλο το φως έρχεται από την καρδιά του δέντρου και δεν εμποδίζει το βλέμμα στο να δει κάθε ένα στολίδι ξεχωριστά. Όλα τα αντικείμενα τριγύρω μοιάζουν ομορφότερα εάν χρησιμοποιηθεί ο κατάλληλος φωτισμός.

Tip 1: Η πρώτη επιλογή είναι αυτή του χρώματος. Θερμό, ψυχρό ή χρωματιστό; Το πρώτο που θα ήταν καλό να σκεφτείτε είναι τί ύφος στολισμού θέλετε να δώσετε στο δέντρο! Ο ψυχρός φωτισμός ταιριάζει με ασημί, λευκά και διαφανή στολίδια! Το μυστικό μας; Αποφεύγετε τη χρήση προγραμμάτων φωτισμού γιατί λόγω της μεγάλης του έντασης θα σας κουράσει. Τα λαμπάκια με θερμό φως ταιριάζουν απόλυτα σε στολισμούς σε κλασικές Χριστουγεννιάτικες αποχρώσεις όπως το κόκκινο, το πράσινο και το φυσικό χρώμα του ξύλου. Ο φωτισμός αυτός προσομοιάζει τις παλιές λάμπες που έδιναν ένα ζεστό αποτέλεσμα. Θα απογειώσει το στολισμό του δέντρου και θα δώσει τη ζεστασιά και τη θαλπωρή των γιορτών! Τα χρωματιστά λαμπάκια χρησιμοποιήστε τα σε ειδικούς θεματικούς ή χρωματικούς στολισμούς, π.χ σε ένα κόκκινο δέντρο μπορεί να ταιριάξει ένας κόκκινος φωτισμός.

Tip 2: Πόσα λαμπάκια να βάλω; Επιλέγουμε τα λαμπάκια με βάση την ποσότητα, το μήκος των καλωδίων και την απόσταση από λαμπάκι σε λαμπάκι. Το μυστικό μας; Επιλέξτε λαμπάκια που η απόσταση μεταξύ τους να μην είναι μικρότερη των τεσσάρων πόντων γιατί τότε το αποτέλεσμα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο και χάνεται η μορφή του δέντρου.

Για ένα πλούσιο αποτέλεσμα σας παραθέτουμε ένα πινακάκι για να κάνουμε εύκολη την επιλογή σας.

Tip 3: Και αν νομίζατε πως τόσα χρόνια βάζατε σωστά τα λαμπάκια τότε κάνατε λάθος! Για να έχετε ένα αποτέλεσμα θεαματικό, δίνοντας έμφαση στο δέντρο αλλά και στα στολίδια, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Ξεκινήστε τοποθετώντας τα λαμπάκια αναμμένα, από μέσα στη βάση του κλαδιού προς τα έξω και ξανά προς τα μέσα για το επόμενο κλαδί. Με αυτόν τον τρόπο ο φωτισμός θα ξεπροβάλλει από το εσωτερικό του δέντρου και θα είναι μια υπέροχα ομοιόμορφη πηγή φωτός στον χώρο, όπου θα επιτρέπει στο βλέμμα να παρατηρεί κάθε στολίδι ξεχωριστά αλλά και αναδεικνύεται το σχήμα του δέντρου. Ένα ακόμα μυστικό είναι να περιστρέφετε τα λαμπάκια γύρω γύρω από κάθε κλαδί. Έτσι, θα έχετε ένα δέντρο τόσο εντυπωσιακό που μπορεί να μην χρειάζεται ούτε στολίδια!

Έξτρα διακοσμητικό tip: Έχετε σκεφτεί πώς θα ήταν το δέντρο σας στολισμένο με λάμπες τύπου ταβέρνας; Τολμήστε να κάνετε τη διαφορά!

Δείτε το video με την τοποθέτηση του φωτισμού στο δέντρο:

Η ώρα του στολισμού έφθασε!

Είστε στο πιο σωστό μέρος για να δημιουργήσετε τον πιο μοναδικό και εντυπωσιακό στολισμό! Ανάμεσα στα στολίδια και αξεσουάρ δέντρου θα βρείτε πρωτότυπες ιδέες και ολοκληρωμένες προτάσεις στολισμού που θα σας λύσουν τα χέρια και θα δημιουργήσετε ένα απόλυτα ομοιόμορφο και ξεχωριστό αποτέλεσμα.  Τα Χριστούγεννα του δάσους, ο βυθός και τα λευκά Χριστούγεννα θα τρυπώσουν στο σαλόνι και θα το μεταμορφώσουν! Τα παιδικά όνειρα θα αφήσουν την πόρτα ανοιχτή για να μπουν τα ξωτικά και να κάνουν αμέτρητες σκανταλιές και τα vintage Χριστούγεννα θα σας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο και θα μετατρέψουν το δέντρο σας σε μια φωλιά αναμνήσεων και ζεστασιάς! Το echodeco σάς έχει εννέα ξεχωριστές προστάσεις στολισμού, για να επιλέξετε αυτό που σας εκφράζει!

Tip 1: Φροντίστε τα μεγάλα στολίδια να μπουν στο κάτω μέρος του δέντρου και ανεβαίνοντας τοποθετήστε τα μικρότερα.

Tip 2: Τοποθετήστε διακοσμητικά κλαδιά και λουλούδια για έξτρα όγκο και γέμισμα. Η μορφή του δέντρου θα αλλάξει και θα ξεφύγει από τις συνηθισμένες νόρμες.

Tip 3: Ποιος είπε ότι τα επιτραπέζια διακοσμητικά είναι μόνο για το τραπέζι ή οι ξύλινες ταμπέλες μόνο για τον τοίχο; Τολμήστε όλα αυτά τα διακοσμητικά να τα βάλετε στο δέντρο για μια μοναδική διακόσμηση με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Το μυστικό μας; Σε ένα δέντρο με ασύμμετρα κλαδιά αφήστε τα κλαδιά που προεξέχουν χωρίς στολισμό για καλύτερο αποτέλεσμα.

(Για ένα δέντρο 180 εκατοστών- 210 εκατοστών 80 στολίδια είναι μια καλή επιλογή)

Δείτε το video για να πάρετε ιδέες:

Στο video έπαιξαν οι ηθοποιοί: Δέντρο Echo Ark , 800 Led θερμά λαμπάκια και ο λευκός στολισμός

Σας είπαμε τα πιο μεγάλα μας μυστικά! Είστε έτοιμοι να απολαύσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο χώρο σας! Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, ο φωτισμός και τα στολίδια μπήκαν στη θέση τους. Το μόνο που μένει είναι είναι οι όμορφες στιγμές που θα περάσετε τις γιορτινές ημέρες με την οικογένεια και τους φίλους!

Εάν θέλετε τις συμβουλές μας για μια μοναδική διακοσμητική πρόταση, καλέστε τον ειδικό στο 2169006763 ή στείλτε μας τις απορίες σας και τις φωτογραφίες του χώρου στο [email protected]