Η λειτουργία του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο δήμο Θεσσαλονίκης αναμένεται να ξεκινήσει.

Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Στα πλαίσια του προγράμματος ο δήμος της συμπρωτεύουσας, η Μ.Κ.Ο ΑΡΣΙΣ και η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS συνεργάζονται και δημιουργούν ένα δίκτυο οκτώ κοινωνικών δομών και απευθύνονται σε κατοίκους της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κάλυψη βασικών καθημερινών αναγκών.

Το δίκτυο αυτό αποτελείται από τις εξής δομές: κοινωνικό παντοπωλείο, δομή παροχής συσσιτίου, κοινωνικό φαρμακείο, δημοτικός λαχανόκηπος, τράπεζα χρόνου, γραφείο διαμεσολάβησης, υπνωτήριο και κέντρο ημερήσιας υποδοχής αστέγων.

Δικαιούχοι των δομών μπορούν να είναι άνεργοι, άστεγοι, άποροι, άτομα με προβλήματα υγείας, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων για τη συμμετοχή στις δομές του Κοινωνικού Φαρμακείου, της Δομής Παροχής Συσσιτίου και του Δημοτικού Λαχανόκηπου, θα παραλαμβάνονται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας.