Υπάρχουν ακόμα προνομιούχοι

«Εργαζόμενοι» του ιδιωτικού τομέα μισθοδοτούνται από τα κρατικά ταμεία


ΕΛΛΑΔΑ
9:22
19/12/2012
Υπάρχουν ακόμα προνομιούχοι
10
loading

Αν λέγαμε σε κάποιον ότι, στην Ελλάδα της «δημοσιονομικής προσαρμογής», στην Ελλάδα του 2012, με την κοινωνία σε απόγνωση, ο Κρατικός Προϋπολογισμός μισθοδοτεί με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας μια μερίδα προνομιούχων ιδιωτικών υπαλλήλων και μάλιστα με μισθούς προ μνημονίου, θα γινόταν πιστευτό;

Κι όμως, αυτό αποκαλύπτει σήμερα έρευνα με αφορμή πρόσφατη εγκύκλιο της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης (Φ.18/150576/29-11-2012), η οποία φαινομενικά δίνει οδηγίες για να λυθεί ένα θέμα, αυτό της εναρμόνισης των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με αυτούς των αντιστοίχων Δημόσιων.

Τι φέρνει στο φως;Ότι υπάρχει λογαριασμός του Κρατικού Προϋπολογισμού, που χρηματοδοτείται από τους φόρους μας, αλλά και από ένα ιδιότυπο χαράτσι, ένα παράβολο που πληρώνουν κάθε χρόνο οι οικογένειες των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων (τέως ΕΛΙΓΕ – Ειδικός Λογαριασμός Ιδιωτικής Γενικής Εκπαίδευσης).

Ο λογαριασμός αυτός χρησιμοποιείται για άδειες ανατροφής τέκνων, για εκπαιδευτικές άδειες, αλλά και για τη μισθοδοσία συνδικαλιστών του ιδιωτικού τομέα, του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ)! Μάλιστα, πολύ καλά διαβάσατε. Πληρώνουμε από τον προϋπολογισμό συνδικαλιστές.

Κι αν αυτό δεν σας εκπλήσσει… ιδιαίτερα, για τα δεδομένα της Ελλάδας, τα παρακάτω στοιχεία δείχνουν ότι κάποιοι επιμένουν να προστατεύουν κομματικές πελατείες και ημέτερους.

Στον Κρατικό Προϋπολογισμό υπάρχουν δύο κωδικοί σχετικά με αυτό το λογαριασμό:

Ο κωδικός 3444, που αφορά στα έσοδά του, και ο 5295, που αφορά στις δαπάνες.Ο λογαριασμός αυτός πρέπει να είναι ισοσκελισμένος. Δηλαδή, τα ποσά στους δύο αυτούς κωδικούς πρέπει να είναι κάθε χρόνο ίσα.

Μελετώντας, όμως, την εξέλιξη αυτών των δύο ποσών για το 2011, παρατηρούμε τα εξής:

Για τα έσοδα, η εκτίμηση ήταν 4,75 εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2012, όταν ήδη η πρόβλεψη για τα έξοδα ήταν 6,2 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, προβλεπόταν ελλειμματικός.

Στον προϋπολογισμό, όμως, του 2013, ο κωδικός των εσόδων εμφανίζεται για το 2011 στα 6,85 εκατ. δηλαδή, ο συγκεκριμένος λογαριασμός βγαίνει τελικά πλεονασματικός!

Και, ασφαλώς δεν υπάρχει πρόβλημα να βλέπουμε πλεονάσματα στα ελληνικά δημοσιονομικά, είναι απορίας όμως άξιο πώς ξαφνικά αυξήθηκαν τα έσοδα κατά 2,1 εκατομμύρια, όταν μάλιστα ο αριθμός των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία -άρα και των παράβολων, που εισπράττει το Δημόσιο- μειώνεται διαρκώς.

Μήπως αυξήθηκαν τα κρατικά κονδύλια -δηλαδή, τα χρήματά μας, που δίνουμε μέσω των φόρων- για να χρηματοδοτούνται οι «εκπαιδευτικές άδειες» των συνδικαλιστών, ώστε να μην εργάζονται και να ασκούν τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα; Μήπως, δηλαδή, επιχειρείται έτσι να καλυφθεί το έλλειμμα του συγκεκριμένου λογαριασμού;

Γιατί, με βάση κάποιες εγκυκλίους, ενώ έχουν παγώσει οι εγκρίσεις αδειών των δημόσιων εκπαιδευτικών λόγω κόστους, εγκρίνονται άδειες ιδιωτικών εκπαιδευτικών επειδή τάχα «δεν προκαλούν δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού».

Επιπλέον, οι αποδοχές των συγκεκριμένων μελών του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ έχουν αναπροσαρμοστεί ή παραμένουν στα προ μνημονίου επίπεδα;

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο και να τον φέρει στη δημοσιότητα, είτε το ίδιο, είτε μέσω των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Πηγή: news.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar reader

  Δεν πληρώνονται "ιδιωτικοί υπάλληλοι" από το δημόσιο, αλλά συνδικαλιστές. Ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός που έφερε τη χώρα μας σε αυτήν την κατάντια, δεν είναι υπάλληλος, ούτε του δημοσίου ούτε του ιδιωτικού τομέα: Είναι απλά [..]!

 2. avatar nikos

  Αυτοί οι συνδικαλισταράδες (όπως και οι αλοι) αύριο θα διεκδικήσουν με .............. αγώνες κατά των κυβερνώντων για τα δικαιώματα των πολιτών.
  Και όταν κάποια στιγμή βάλουν και για βουλευτές οι ............... πουλιμένοι θα τους ξαναψηφίσουν.
  Και μετά έχουμε και παράπονο !!!

 3. avatar Aristos

  Οπς, πως ξέφυγαν, όλοι στον πάτο – κρίμα πάντως αν αντί να προσπαθείτε όλοι να ανέβετε, να προσπαθείτε πως θα κατεβάσετε και τους άλλους.
  Αν κάποιος συμπολίτη σας πάρει δύο ευρώ παραπάνω μαζί με εσάς δεν θα τα ξοδέψει ? δεν θα αγοράσει προϊόντα σας, υπηρεσίες σας, δεν θα σας δανείσει χρήματα, δεν θα σας κεράσει όταν εσείς δεν έχετε ?
  Μην παραμυθιάζεσται και μην χωρίζεστε – ένα είμαστε με όλους, το πρόβλημα του ενός, επηρεάζει και εσάς.

  1. avatar Λευκός Καρχαρίας

   Aristos , εννοείς ότι πρέπει να υπαρχουν θεσεις εργασιας που να πληρωνουμε από την τσέπη μας μέσω της φορολογίας, χωρίς να παραγουν τιποτα με μονο ανταλλαγμα οτι καποιο μερος των χρηματων που τους δινουμε θα το ξοδεψουν στην αγορα και θα καταληξει στην τσεπη μας, ωστε να ξαναφορολογηθουμε και να τους ξαναπληρωσουμε; Ωραια λογική... Μολις ανακαλυψατε το αεικινητο... Γεμιζοντας τον κοσμο βδελλες...

   1. avatar Aristos

    Έχεις μπερδέψει κάτι, οτι δεν τους πληρώνουμε εμείς με τον φόρο μας. Τα λεφτά είναι τυπωμένα χαρτιά που ξεκινάνε την πορεία τους από το κράτος που τα εκτυπώνει και τα δίνει στους υπάλληλους αυτούς και στις συντάξεις. Μετά το κράτος τα μαζεύει ξανά όλα τα χαρτιά, και τα ξαναμοιράζει. Όσο ποιο λίγα μοιράζει τόσο ποιο λίγα υπάρχουν στην αγορά.. Φτιάξε σε ενα χαρτί την πορεία του χρήματος και θα καταλάβεις τι λέω. Εκτύπωση -> Κράτος -> Υπαλλ/Συντα/Τραπ -> λαός υπόλοιπος, -> φόροι και πίσω στο κράτος.

    1. avatar Λευκός Καρχαρίας

     Αυτό που γράφεις είναι παντελώς ανακριβές. Την εκτύπωση δεν την κάνει το κράτος, αλλά η Κεντρική Τράπεζα, στην περίπτωσή μας, η ΕΚΤ και δεν τυπώνονται για να δοθούν συντάξεις (!). Αν ήταν έτσι, δεν θα είχαμε πτωχεύσει, απλώς θα τυπώναμε χρήμα. Και ο βασικός μηχανισμός που μπαίνουν και βγαίνουν στην οικονομία δεν είναι το Κράτος, αλλά οι εισαγωγές και οι εξαγωγές, δηλαδή ο ιδιωτικός τομέας. Επομένως, τα χρήματα που ξοδεύει το κράτος πρέπει να ανταποκρίνονται σε πραγματικό παραγόμενο έργο, το οποίο οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές και οι αργόμισθοι ΔΥ, δεν παράγουν.

  2. avatar LiDi

   Δεν είναι καθόλου έτσι όπως τα λες. Όταν αγοράσει κάποιος προιον μου ή ξοδέψει με εμένα δεν θα το κάνει δωρεαν αλλά γιατί του προσφέρω ένα προιον - υπηρεσία αντίστοιχο με τα λεφτά του. Οι ανωτέρω συνδικαλιστές τι μου δίνουν ως αντάλλαγμα;

   1. avatar Aristos

    Σου δίνουν σαν αντάλλαγμα τα λεφτά – σκέψου το λίγο, τα χρήματα που τους δίνουν, αλλιώς δεν θα μπαίνανε στην αγορά να φτάσουν σε εσένα !

    1. avatar LiDi

     Αυτοί μου δίνουν αντάλλαγμα τα λεφτά για υπηρεσία που τους παρέχω. Εγώ όμως τους δίνω λεφτά δωρεάν αφού δεν μου παρέχουν τίποτα. Άρα εγώ τους πληρώνω δύο φορές ενώ αυτοί με πληρώνουν μια. Το ανέλυσε και ο καρχαρίας πιο κάτω.

 4. avatar Tsouxtra

  Αθάνατη υπερτροφική συνδικαλαρία !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει