Ο αγρότης από τη Λιβαδειά με τη Ferrari από και τις καταθέσεις 10 εκατ. ευρώ, ο οποίος ωστόσο δήλωνε ετήσιο εισόδημα 19.000 ευρώ, αποτελεί άλλη μία ιστορία «ελληνικής τρέλας» βγαλμένη μέσα από τα νούμερα και τις λίστες του ΣΔΟΕ, όπου καταγράφονται μεταξύ άλλων οι υποθέσεις 121 φοροφυγάδων.

Ο εν λόγω αγρότης, μάλιστα, δεδομένου ότι είναι και πολύτεκνος, πήρε άδεια να αγοράσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο χωρίς δασμούς.

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι στη λίστα τους ΣΔΟΕ εξέχουσα θέση δεν έχουν μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι, αλλά αγρότες και μικροεπαγγελματίες, οι οποίοι απέκρυπταν τα εισοδήματά τους από την εφορία, δεν εξέδιδαν αποδείξεις και δεν κατέβαλαν τους αναλογούντες φόρους.

Ακόμα μία «τρανταχτή» περίπτωση στην «αμαρτωλή» λίστα είναι αυτή ενός ιερέα, ο οποίος είχε καταθέσεις που ξεπερνούσαν το 1 εκατ. ευρώ, το οποίο δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα του ίδιου και της συζύγου του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.