Μήνυση κατά του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο με τις αναρτήσεις του στο faceboook, υπέβαλε το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Η μήνυση στρέφεται και κατά όσων είχαν εκτοξεύσει το τελευταίο διάστημα και πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την νομική αλλαγή ταυτότητας φύλου, και απειλών κατά της ζωής της προέδρου του σωματείου κ. Μαρίνας Γαλανού.

Ο δικηγόρος της Μαρίας Γαλανού, Βασίλης Σωτηρόπουλος δήλωσε στο newsbeast.gr:

«Έχει υποβληθεί μια μήνυση από την κα Γαλανού όχι μόνο προς τον κ Τσιάρτα αλλά και προς των ανθρώπων που έστελναν ύστερα από την δήλωση Τσιάρτα υβριστικά και απειλητικά μηνύματα εναντίον της Μαρίνας Γαλανού, που είναι η πρόεδρος του Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών. Ακόμα δεν έχουμε νεότερα γιατί είναι στην προανάκριση, οπότε είναι στα χέρια της ειδικής Εισαγγελέως κατά του ρατσισμού και αυτή θα αποφασίσει από εδώ και πέρα πως θα χειριστεί την υπόθεση. Οπότε περιμένουμε».

Η τοποθέτηση του Βασίλη Τσιάρτα στο διαδίκτυο

«Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. Υ. Γ. Νομιμοποιήστε κ τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα», είχε γράψει στο διαδίκτυο ο πρώην διεθνής μέσος.