Ένας ασυνείδητος οδηγός χτύπησε με το αυτοκίνητό του το άτυχο ζώο και το άφησε να πεθάνει στην άσφαλτο. Πιο συγκεκριμένα, προσωπικό της Εταιρείας Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών βρήκε το νεκρό ελάφι εγκαταλελειμμένο στο δρόμο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε αργότερα ήταν μόλις δύο ετών. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας, μάλιστα, τονίζουν ότι το ελάφι θα μπορούσε να είχε σωθεί αν ο οδηγός είχε σταματήσει και είχε καλέσει για βοήθεια.

Το σύνολο των ελαφιών ντάμα-ντάμα που βρήκαν τραγικό θάνατο την τελευταία διετία υπολογίζεται σε περισσότερα από 40. Ο αριθμός, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών, αυξάνεται ολοένα και περισσότερο τους τελευταίους μήνες. Οι ώρες που σημειώνονται τα τροχαία δυστυχήματα είναι από τις 6 μέχρι τις 8 το πρωί και τις ίδιες ώρες το απόγευμα, την ώρα δηλαδή που τα ζώα κινούνται κατά κοπάδια είτε αναζητώντας τροφή, είτε μετακινούνται από τους βοσκότοπους στα δάση.

Στην περιοχή της Λάρδου στη Ρόδο, όπου σημειώθηκε το τροχαίο, έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση που προειδοποιεί τους οδηγούς ότι υπάρχει κίνδυνος να πεταχθεί ελάφι στο δρόμο τους, αλλά όπως φαίνεται δεν λαμβάνεται υπόψιν από κανέναν.