Το κείμενο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου για τους ομοφυλόφιλους και όσους βουλευτές στηρίζουν το σύμφωνο συμβίωσης, στο οποίο προέτρεπε τους πιστούς να τους φτύνουν, σχολίασε σήμερα ο Γιάννης Μπέζος.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό», ο δημοφιλής ηθοποιός επισήμανε πως «θα έπρεπε να είναι πιο σιωπηροί και να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους να τους απαντήσουν στα μεγάλα ερωτηματικά της ζωής και του θανάτου».

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, να λειτουργεί σαν Ταλιμπάν. Όλα αυτά είναι ακρότητες και είναι από τον φόβο μας για το διαφορετικό και είναι δείγμα αγραμματοσύνης», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Αυτό σημαίνει ότι φοβάται. Όταν φοβόμαστε το διαφορετικό, θέλουμε να το εκμηδενίσουμε. Πέρα από αυτό -γιατί είναι γραφικό το θέμα του Αμβρόσιου- η Εκκλησία οφείλει να απαντήσει στο μεγάλο ερωτηματικό του ανθρώπου για τη ζωή και τον θάνατο», σημείωσε.

Ο Γιάννης Μπέζος σημείωσε, επίσης, ότι «δεν είναι δυνατόν ένας ιεράρχης να δίνει στίγμα στην κοινωνία λέγοντας αυτά».

«Η θρησκεία είναι για να σε ζεσταίνει, να σε παρηγορεί, να σου δίνει κάτι για το επέκεινα. Αντί γι’ αυτό, ασχολείται με όλα τα άλλα και μάλιστα, με αφορμή τον θάνατο ενός σπουδαίου ανθρώπου. Παίρνω την ευθύνη που το λέω. Ενός πολύ σπουδαίου ανθρώπου και πάρα πολύ αθόρυβο. Δεν είναι δυνατόν ο θάνατός του να προκαλεί τέτοιο θόρυβο», είπε.