Καλά είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών από το σοβαρό θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη το πρωί της Πέμπτης έξω από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Οι συνολικά 30 τραυματίες νοσηλεύονται σε τρία νοσοκομεία σε Βέροια, Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη και ορισμένοι αναμένεται να πάρουν εξιτήριο ακόμη και σήμερα.

Συγκεκριμένα, στην παιδοχειρουργική κλινική του «Γεώργιος Γεννηματάς» παραμένουν τα οκτώ παιδιά που επέβαιναν στο μισθωμένο λεωφορείο των ΚΤΕΛ, ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Τα ανήλικα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για προληπτικούς λόγους και σήμερα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο, αφού η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Βέροιας παραμένουν για νοσηλεία 21 άτομα, όλοι επιβάτες του ΚΤΕΛ, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών έχει διακομιστεί μία γυναίκα 51 ετών, η οποία έχει υποστεί συντριπτικά κατάγματα στα πόδια.

Σύμφωνα με την αυτοψία που έκανε ο εμπειρογνώμονας στο σημείο της τραγωδίας, εκεί όπου έχασαν τη ζωή τους οι δύο οδηγοί των οχημάτων και ο ιερέας που διοργάνωσε τη θρησκευτική εκδρομή, η ολισθηρότητα του δρόμου φαίνεται πως ήταν η κύρια αιτία της πρόκλησης του δυστυχήματος.

Την ώρα του τροχαίου, στην περιοχή έβρεχε καταρρακτωδώς. Όπως λένε δε αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του τριαξονικού φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματος, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω στο λεωφορείο των ΚΤΕΛ, σκορπίζοντας τον πανικό.