Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • 2 1/2 φλιτζάνια κρύο νερό
  • 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κιλό κατεψυγμένο μάνγκο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 πακέτα ζελατίνη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λάιμ

sidagi.gr 


Εκτέλεση
Σε ένα ταψί για cupcakes βάζετε χάρτινα φορμάκια.
Τοποθετήστε τα 3/4 φλιτζανιού του φλιτζάνι νερό και 1/2 της ζάχαρης σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίζει να βράζει, περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε από την εστία.
Ρίχνετε το μάνγκο σε ένα μπλέντερ, ρίξτε το μείγμα της ζάχαρης, και το χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει λεία κρέμα, περίπου 1 λεπτό.

Ρίχνετε το μείγμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι που πάνω από ένα μέτριο μπολ και, χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βάσει 1/4 νερό μέχρι να πάρει βράση.

Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε το 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη, ζελατίνη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι η ζελατίνη και η ζάχαρη διαλυθεί, περίπου 1 λεπτό.

Προσθέστε τα 2 φλιτζάνια πουρέ μάνγκο, κρέμα, και το χυμό λάιμ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Χωρίζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στα φορμάκια και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει, τουλάχιστον 2 ώρες.