Υλικά

  • ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 4 αβγά
  • 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • 1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
  • λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του μήλου και της φόρμας
  • βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
  • 250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
  • καρύδια για το πασπάλισμα
  • 2 κουταλιές της σούπα μέλι για πασπάλισμα

sidagi.gr

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και τα χτυπάτε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Ρίχνετε μέσα τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινίζοντας, ενώ ανακατεύετε σε μικρή ταχύτητα.

Σταματάτε το χτύπημα, βγάζετε τον κάδο από το μίξερ και το αφήνετε να περιμένει. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τη φόρμα του κέικ, αδειάζεται μέσα το μείγμα μέχρι τα 2/3 του ύψους της φόρμας, βάζετε τα κομματάκια του μήλου μέσα σε ένα βαθύ πιάτο, τα αλευρώνετε ελαφρά, τα τινάζετε να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι και τα σκορπάτε μέσα στη φόρμα με την έτοιμη ζύμη.

Αναταράσσετε τη ζύμη για να βυθιστούν μέσα, την ισιώνετε με ένα μαχαίρι στην επάνω μεριά και ψήνετε στο φούρνο στους 180 λεπτά για 45 λεπτά.

Αφήνετε το κέικ να καθίσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρετε. Το τοποθετείτε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με καρύδια και μέλι.