Υλικά

Ο Ευάγγελος Μπιλιμπάς γεννήθηκε στο Βαθύ της Σάμου το 1968. Τη μαγειρική τέχνη τη συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς πρώτα αρώματα και γεύσεις ήρθαν από τη γιαγιά του Στέλλα ενώ τα πρώτα μαθήματα και τεχνικές από τη μητέρα του Βάσω. Οι παραδοσιακές συνταγές της Σάμου, τα ντόπια προϊόντα τα ψάρια και τα θαλασσινά ήταν σημαντικός καταλύτης στη σχέση του με τη μαγειρική.

Σπούδασε στη ΣΤΕ Αναβύσσου και σε δημόσιο ΙΕΚ. Έχει κάνει οικονομικά και διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων, Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 1992 ανοίγει τα φτερά του δημιουργώντας το δικό του εστιατόριο στο Πυθαγόρειο της Σάμου το με σκοπό την ανάδειξη και εξέλιξη παλιών ξεχασμένων παραδοσιακών συνταγών .

Από τότε μέχρι και σήμερα έχουν τιμήσει με την επίσκεψη τους στο «Aphrodite Garden Restaurant» και έχει δημιουργήσει γεύσεις για πολλούς διάσημους από τον χώρο της τέχνης ,της πολίτικης και οικονομικής ζωής. Μερικοί απ’ αυτούς ο Α.Παπανδρεου, Κ. Μητσοτακης, George Buss, ο σεΐχης του Κατάρ , ο Βασιλιάς του Βελγιου, Rod Stewart, Johnny Depp, Alain Lefevre, ,Γ. Λατσης, Μ. Θεοδωρακης Σ. Κοκκαλης,Γ. Δασκαλακη, Λ. Λαζοπουλος, Γ. Μαρινος, Σ. Μεταξας, Κ. Μαρκουλακης, Φ. Δαρρα .κ.α.

Αγαπημένη του κουζίνα είναι η γαλλική και η ελληνική παραδοσιακή. Του αρέσει να συνδυάζει παραδοσιακές γεύσεις με μοντέρνες τεχνικές, δεν παύει όμως να εκπαιδεύετε και να ασχολείται και με άλλες εθνικές κουζίνες.

Ως επίλεκτο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος προωθεί την Ελληνική γαστρονομία με κάθε ευκαιρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων
E-mail επικοινωνίας: [email protected]