Υλικά

Ο Αντώνης Καρπούζης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, στην Δραπετσώνα.  Την μαγειρική τέχνη την συνάντησε και την αγάπησε από πολύ μικρή ηλικία, πηγαίνοντας νυχτερινό γυμνάσιο ενώ παράλληλα εργαζόταν στο Χίλτον.

Οι σεφ που τον ενέπνευσαν για να ενταχτεί στο χώρο και ο ίδιος τους ξεχωρίζει ήταν ο Perdele, o Γιουπ , ο Αναστασάκης και ο Τζόκης.

Την μαγειρική τέχνη την σπούδασε στην σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Πάρνηθας. Μετά το τέλος των σπουδών του διατέλεσε Executive chef σε κορυφαία ξενοδοχεία μερικά από αυτά είναι το Χίλτον, Royal Olympic, Cruiser, Αστέρας Βουλιαγμένης όπου ήταν Executive chef για 30 συνεχόμενα έτη με μετεκπαίδευση στο Στρασβούργο και στο Βερολίνο (στο Intercontinental) Αποτελεί επίσης inspector του Ε.Ο.Τ. διεξάγοντας ελέγχους ποιότητας στα ελληνικά εστιατόρια και ξενοδοχεία. Επιπλέον έχει την ιδιότητα του εξεταστή πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης του Ο.Ε.Ε.Κ (Υπουργείο Παιδείας) . Σήμερα διδάσκει την μαγειρική τέχνη σε επίδοξους chef στον τομέα του Τουρισμού του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέροντας την δυνατότητα σε ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη της μαγειρικής να διακριθούν.
Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η παραδοσιακή Ελληνική σε μοντέρνους τόνους.

Διακρίσεις

Έχει συντελέσει σε όλα τα δείπνα της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δείτε το πλήρες βιογραφικό από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων
E mail επικοινωνίας: [email protected]