Υλικά

Ο Τάσος Πρωτοψάλτης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και μεγάλωσε στο Καλαμάκι. Την ζαχαροπλαστική τέχνη την συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν οι πρώτοι του σεφ που τον δίδαξαν. Από αυτούς ξεχωρίζει τους κυρίους Νικό Περγάμαλη, Michele Bordeaux, Steve Garret, καθώς και τον αδερφό του Αρσένη Πρωτοψάλτη.

Τη ζαχαροπλαστική τέχνη τη σπούδασε στην ΣΤΕ (Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) και στη συνέχεια έκανε πληθώρα σεμιναρίων στην Ελβετία, στο Ecole Rose, στο Παρίσι και στη Le Notre.

Μετά το τέλος των σπουδών του είχε την ευκαιρία να συνεργασθεί με το Intercontinental, το Catering Παπαδάκος , το Hotel Irene Palace, το Hotel Efi στη Ρόδο και το Hotel Poseidon στο Λουτράκι. Είναι καθηγητής ζαχαροπλαστικής αρτοποιίας από το 1993 έως και σήμερα που διδάσκει στη σχολή Le monde. Επίσης σήμερα είναι ιδιοκτήτης δύο ζαχαροπλαστείων.

Η αγαπημένη του ζαχαροπλαστική είναι η Γαλλική, αλλά και η Ελληνική δημιουργική ζαχαροπλαστική .

Διακρίσεις

Ο Τάσος Πρωτοψάλτης είναι ο Ταμίας του ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, έχει πλούσιο συγγραφικό έργο στη ζαχαροπλαστική-αρτοποιία και το 2006 κατέκτησε τη 2η θέση στα World Books με το βιβλίο του «Αρτοποιία – ζαχαροπλαστική». Είναι ο εμπνευστής και υπεύθυνος της ομάδας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος που κατέκτησαν το 2011 το ρεκόρ Guinness, παρασκευάζοντας το μεγαλύτερο παστέλι.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων
E-mail επικοινωνίας: [email protected]