Υλικά

Ο Δημήτρης Παπαντωνίου γεννήθηκε το 1982 στον Πειραιά.

Τη ζαχαροπλαστική τέχνη τη γνώρισε στη σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αναβύσσου, μαθητεύοντας δίπλα στο διεθνώς αναγνωρισμένο Executive Chef Patissier Αναστάσιο Ζησόπουλο.

Μετά το τέλος των σπουδών του είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με πολύ μεγάλα ονόματα του κλάδου, να εργαστεί σε διαφορετικές μονάδες εστίασης (μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, catering, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία) καθώς και να εντρυφήσει σε διαφορετικά είδη ζαχαροπλαστικής όπως τη γαλλική ζαχαροπλαστική, την αρτοποιεία, τα ελληνικά γλυκά και τις διεθνείς γεύσεις.

Βασικοί σταθμοί στην καριέρα του ήταν μεταξύ άλλων το ξενοδοχείο και κτήμα Πεντελικόν, το Divani Apollon Palace, το Αχίλλειον Ribas και το ισπανικό εστιατόριο Mayor.

Σήμερα ο Δημήτρης Παπαντωνίου εργάζεται δίπλα στο μέντορα του Αναστάσιο Ζησόπουλο, στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza, ως Assistant Pastry Chef.

Διακρίσεις: Ασημένιο μετάλλιο στην Καλλιτεχνική Αρτοποιία Νέων, στην ΑΡΤΟΖΑ 2001. Ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Δημιουργικές Συνθέσεις Ζαχαροπλαστικής, στη 2η Γαστρονομική Συνάντηση Δεξιοτεχνίας.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων
E-mail επικοινωνίας: [email protected]