Υλικά

Η Σγουρού Σοφία γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης , στις 30/05/1993.

Τη ζαχαροπλαστική τέχνη τη συνάντησε και την αγάπησε από πολύ μικρή χάρη στο μπαμπά της ο οποίος και διατηρεί αρτοζαχαροπλαστείο. Το αγάπησε από την πρώτη στιγμή αυτό το επάγγελμα διότι έχει δημιουργία, τελειότητα και πολύ λεπτή και ευχάριστη δουλειά.

Τη ζαχαροπλαστική τέχνη τη σπούδασε στην σχολή Le Monde. Σημαντική βοήθεια της προσέφερε ο Αναστάσιος Πρωτοψάλτης ο οποίος ήταν και καθηγητής της.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της δούλεψε στο ζαχαροπλαστείο του Κύριου Πρωτοψάλτη «Cream and Chocolate». Επίσης έχει δουλέψει σε ζαχαροπλαστείο της Βούλα και σήμερα εργάζεται στο «Ζαχαροπλαστείο Έλενα» της ίδιας, στον Άγιο Νικόλαο.

Αγαπημένη της Ζαχαροπλαστική είναι η γαλλική, την οποία και παρακολουθεί αδιάκοπα μέχρι σήμερα.

Διακρίσεις: Έχει κερδίσει την πρώτη θέση στο διαγωνισμό «Γλυκό εστιατορίου» στην HO.RE.CA. το 2013.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων
E-mail επικοινωνίας: [email protected]