Υλικά

Ο Μίλτος Καρούμπας γεννήθηκε το 1959 στο Καλαμάκι όπου και μεγάλωσε.

Τη μαγειρική τέχνη τη συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς σε μία εποχή που το επάγγελμα δεν ανθούσε όπως σήμερα. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή η προοπτική της μαγειρικής τέχνης και σε αυτό βοήθησαν οι πρώτοι του σεφ που τον δίδαξαν.

Από αυτούς ξεχωρίζει τους Βαγγέλη Κυριαζή (chef στο Marriott de Montis), Μιχάλη Αναστασάκη (Chef στο Hilton), τους αδελφούς Νίκο και Σταύρο Χαψά, το Νίκο Χειμωνίτη (όλοι τους Chef στα κρουαζιερόπλοια) και το μεγάλο αδελφό του Μανώλη Καρούμπα (Chef στο Intercontinental) που τον μύησε στη μαγειρική τέχνη και δεν το μετάνιωσε.

Τη μαγειρική τέχνη τη σπούδασε στην ανωτέρα σχολή της Ρόδου και συνέχισε με υποτροφία στην ελβετική σχολή της Glion. Ακολούθησε εξειδίκευση στο Hotel Management και στη μαζική εστίαση στη σχολή Le Roches στο Montana της Ελβετίας.

Μετά το τέλος των σπουδών του είχε την ευκαιρία να συνεργασθεί με ξενοδοχειακούς ομίλους, εστιατόρια και catering, ξεχωρίζοντας το Hilton, το Intercontinental, το Lagonissi hotel, την Papadacos Gate gourmet τη Swissair Catering, την Olympic Catering κ.α. Σήμερα εργάζεται σαν Executive Chef της Vivartia Professional του ομίλου Vivartia.

Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η ελληνική που συνδυάζει στοιχεία από διάφορες περιοχές και πολιτισμούς, με τις αξεπέραστες γεύσεις της να έχουν κάνει πολλούς φίλους στα πέρατα της γης.

Σημαντική θεωρεί την ιταλική, τη γαλλική αλλά και την ασιατική κουζίνα.

Ως λάτρης της Ελληνικής γαστρονομίας προσπαθεί να τη διαδώσει και να την προβάλλει με κάθε τρόπο και σε κάθε του επαφή με ανθρώπους της διεθνούς γαστρονομίας.

Διακρίσεις: Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, μέλος της διεθνούς ομάδας γευσιγνωστών σεφ I.T.Q.I, μέλος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων WACS, κριτής στην παγκόσμια ομάδα γαστρονομίας Bocuse d΄Or.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων
E-mail επικοινωνίας: [email protected], [email protected]