Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ. γλ. μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα
  • 3/4 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερι
  • 3/4 φλ. τσαγιού πεκάν
  • 3/4 φλ. τσαγιού βρώμη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπήστε το αυγό, την καστανή ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχαρικό της κολοκυθόπιτας μαζί σε ένα ξεχωριστό μπολ. Ανακατέψτε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του βουτύρου μέχρι να αναμειχθεί καλά.
  4. Προσθέστε τα κράνμπερι, τα πεκάν και τη βρώμη και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
  5. Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 13 με 15 λεπτά. Τοποθετήστε στο ψυγείο πριν κόψετε τις μπάρες σε τετράγωνα.