Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 2 βανίλιες
  • η μαρμελάδα της επιλογής σας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Στο μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους δύο κρόκους και συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν ενιαία μάζα.
Βήμα 2
Προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε και εν συνεχεία και το αλεύρι σιγά σιγά. Αφού το ζυμώσουμε καλά το κάνουμε μία μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου να σφίξει.
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. Μέσα στο ταψί στρώνουμε ένα αντικολητικό χαρτί ψησίματος και πάνω του πλάθουμε στρογγυλά και σχεδόν επίπεδα κομμάτια ζύμης. Με το δάκτυλο μας φτιάχνουμε στο κέντρο τους μια μικρή λακουβίτσα και βάζουμε μία κουταλιά από την μαρμελάδα της επιλογής μας.
Βήμα 4
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από τον φούρνο τα μπισκότα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
TAGS