Υλικά

  • 230 ml λάδι
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 265 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 335 γρ. ζάχαρη
  • 2 1/2 κ. γλ. κανέλα
  • 1/4 φρέσκο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 265 γρ. καρότα τριμμένα
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς δύο ταψιά των 20 εκ.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρώς το λάδι, το γιαούρτι, τα αβγά, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βήμα 3
Σε άλλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Βήμα 4
Προσθέστε το μείγμα των υγρών σε εκείνο με το αλεύρι και ρίξτε τα καρότα, τις σταφίδες και τους μισούς ξηρούς καρπούς.
Βήμα 5
Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια χωρίστε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη στα ταψιά.
Βήμα 6
Ψήστε για 25- 30 λεπτά.
Βήμα 7
Για το γλάσο: Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το μισό τυρί κρέμα και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε το υπόλοιπο και ξαναχτυπήστε.
Βήμα 8
Αφαιρέστε τα κέικ από τα ταψιά, απλώστε το μισό γλάσο σε ένα από τα δύο και κλείστε σε σάντουιτς με το δεύτερο κέικ.
Βήμα 9
Γαρνίρετε με το υπόλοιπο γλάσο και ξηρούς καρπούς.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.