Υλικά

  • 230 ml λάδι
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 265 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 335 γρ. ζάχαρη
  • 2 1/2 κ. γλ. κανέλα
  • 1/4 φρέσκο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 265 γρ. καρότα τριμμένα
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς δύο ταψιά των 20 εκ.
  2. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρώς το λάδι, το γιαούρτι, τα αβγά, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Σε άλλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  4. Προσθέστε το μείγμα των υγρών σε εκείνο με το αλεύρι και ρίξτε τα καρότα, τις σταφίδες και τους μισούς ξηρούς καρπούς.
  5. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια χωρίστε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη στα ταψιά.
  6. Ψήστε για 25- 30 λεπτά.
  7. Για το γλάσο: Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το μισό τυρί κρέμα και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε το υπόλοιπο και ξαναχτυπήστε.
  8. Αφαιρέστε τα κέικ από τα ταψιά, απλώστε το μισό γλάσο σε ένα από τα δύο και κλείστε σε σάντουιτς με το δεύτερο κέικ.
  9. Γαρνίρετε με το υπόλοιπο γλάσο και ξηρούς καρπούς.