Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. ελαφρύ βούτυρο με γιαούρτι
  • 1 αβγό
  • 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 δόση βανίλιας σε σκόνη
  • 1 βάζο μαρμελάδα κυδώνι
  • 1 αβγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε όλα τα υλικά (εκτός από την μαρμελάδα και το αβγό για άλειμμα) στον κάδο του μίξερ.
Βήμα 2
Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε μία εύπλαστη ζύμη.
Βήμα 3
Απλώστε τα 3/4 της ζύμης σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. και στη συνέχεια απλώστε από πάνω ομοιόμορφα τη μαρμελάδα.
Βήμα 4
Αλείψτε το γύρω γύρω της ζύμης με το αβγό.
Βήμα 5
Χωρίστε τη ζύμη που κρατήσατε στην άκρη στη μέση και πλάστε σε κορδόνια για να καλύψετε την επιφάνεια της μαρμελάδας, σχηματίζοντας καρέ.
Βήμα 6
Τοποθετήστε διαγώνια τα κορδόνια το ένα παράλληλα με το άλλο αφήνοντας κενό περίπου 2 εκ. και αλείψτε με το αβγό.
Βήμα 7
Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη, τοποθετώντας τα κορδόνια διαγώνια με αντίθετη κατεύθυνση με τα πρώτα.
Βήμα 8
Αλείψτε με αβγό, πασπαλίστε με κανέλα και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.