Υλικά

  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 250 γρ. χοιρινό λουκάνικο αλεσμένο
  • 75 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 αβγό
  • Μοτσαρέλα τριμμένη
  • 6 φέτες μπέικον
  • Σος μπάρμπεκιου

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ρίξτε τον κιμά, το λουκάνικο, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αβγό και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργήσετε μία ομοιογενοποιημένη ζύμη.
Βήμα 3
Πλάστε τους κεφτέδες και με τον αντίχειρά σας δημιουργήστε ένα βαθούλωμα στον καθένα από αυτούς.
Βήμα 4
Γεμίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα και πλάστε πάλι σε μπάλες.
Βήμα 5
Τυλίξτε το κάθε κεφτεδάκι σε μία φέτα μπέικον και τοποθετήστε σε ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 6
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Βήμα 7
Βγάλτε από τον φούρνο, αλείψτε με την σος μπάρμπεκιου και ψήστε για ακόμη 5 λεπτά.
Βήμα 8
Προαιρετικά, μπορείτε να επαναλάβετε το βούρτσισμα με την σος μπάρμπεκιου και το ψήσιμο δύο φορές ακόμη για επιπλέον γεύση.
TAGS