Υλικά

  • 4 μικρές γλυκοπατάτες κομμένες σε σφήνες πάχους περίπου 1 εκ.
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. σκόνη πέντε μπαχαρικών
  • Αλάτι
  • 1/2 κιλό φιλέτο σολομού κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ. γλ. σησαμέλαιο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού ραπανάκι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Σε μία λαδόκολλα τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, την σκόνη μπαχαρικών και το αλάτι.
  3. Ψήστε μέχρι να γίνουν τραγανές, περίπου 20- 25 λεπτά.
  4. Εντωμεταξύ, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τοποθετήστε το σολομό, τη σάλτσα σόγιας και το σησαμέλαιο και χτυπήστε το μείγμα μέχρι να αναμειχθεί καλά.
  5. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ξαναχτυπήστε το μείγμα.
  6. Μόλις ομοιογενοποιηθούν τα υλικά σας σχηματίστε τέσσερα μπιφτέκια.
  7. Ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές, για 2- 3 λεπτά.
  8. Μεταφέρετε στα ψωμάκια, συμπληρώστε από πάνω το αβοκάντο και τα ραπανάκια και σερβίρετε με τις γλυκοπατάτες.