Υλικά

  • 200 γραμμάρια καρότα τριμμένα
  • 100 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 75 γραμμάρια ψίχα ψωμιού
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινο τσίλι, χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ρίχνετε τα καρύδια στο μούλτι και τα θρυμματίζετε.
  2.  Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα άλλα συστατικά εκτός από το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
  3. Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει καλά.
  4. Πλάθετε τις κροκέτες σε μπάλες 60 γραμμαρίων η καθεμία. Πατικώστε τις ελαφρά και βάλτε τις ξανά στο ψυγείο για 20 ακόμη λεπτά.
  5. Στη συνέχεια, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  6. Όταν το λάδι ζεστάνει, ρίχνετε τις κροκέτες προσεκτικά και τηγανίζετε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  7. Στραγγίξτε τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε αν θέλετε με ντιπ γιαουρτιού.