Υλικά
- 500 γραμμάρια ξερά φασόλια μέτρια
- 3 ντομάτες ώριμες περασμένες στο μούλτι
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 κλωνάρια σέλινο χονδροκομμένο
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. γεμάτη ντοματοπελτέ
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Μουλιάζετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, που να τα σκεπάζει.
Βήμα 2
Τα αφήνετε να βράσουν για 5΄- 10΄. Τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι και πετάτε το νερό.
Βήμα 3
Ψιλοκόβετε τα λαχανικά. Βάζετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα, προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα ανακατεύετε ώστε να λαδωθούν.
Βήμα 4
Τα αφήνετε για 2΄- 3΄ σε μέτρια φωτιά κι έπειτα ρίχνετε τα φασόλια, τη ντομάτα, τον πελτέ, το σέλινο, πιπέρι, αλάτι, την πιπεριά.
Βήμα 5
Συμπληρώνετε με βραστό νερό, τόσο που να καλύπτει τα υλικά.
Βήμα 6
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τα φασόλια για 50 με 60 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν.
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.