Υλικά για 4 άτομα

  • ½ φλ. καρυδόψιχα τεμαχισμένη
  • 4 κοφτές κουταλιές γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
  • 1 κουταλιά μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά Sour Cream
  • 3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
  • 2 μικρά μήλα
  • 2 τρυφερά κλωνάρια σέλινο, χωρίς τα φύλλα, σε πολύ λεπτά φετάκια
  • 4 χούφτες ανάμικτα μαρουλόφυλλα τεμαχισμένα
  • 50 γρ. Blue Cheese θρυμματισμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Καβουρδίζετε ελαφρά την καρυδόψιχα ανακατεύοντάς τη συνεχώς σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά και την αδειάζετε αμέσως σε ένα πιάτο.
Βήμα 2
Βάζετε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, τη σάουαρ κριμ και 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με πιρούνι να σμίξουν. Ελέγχετε το αλατοπίπερο.
Βήμα 3
Κόβετε τα μήλα σε κύβους 2½ εκ. περίπου, τα βάζετε σε ένα μπολ, τα ραντίζετε με 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και τα ανακατεύετε.
Βήμα 4
Προσθέτετε το σέλινο και την καρυδόψιχα και τα ανακατεύετε.
Βήμα 5
Απλώνετε τα μαρουλόφυλλα σε μια πιατέλα ή 4 ατομικά πιάτα, βάζετε από πάνω το μίγμα των μήλων και σκορπάτε απάνω το θρυμματισμένο τυρί.
Βήμα 6
Ραντίζετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ πριν τη σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.