Αποζημίωση στην τιμή κτίσης και για όλο το ποσό των ομολόγων που είχαν προ του PSI διεκδικούν οι ιδιώτες αποταμιευτές.

Μιλώντας ο πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου κ. Γιάννης Μαρινόπουλος ξεκαθαρίζει πως ποτέ ο Σύλλογος δεν έχει συζητήσει ή δεν έχει προτείνει αποζημίωση των μελών τους έως του ορίου των 100.000 ευρώ, ήτοι του ορίου εγγύησης που ισχύει για τις καταθέσεις.

«Υπάρχουν ομολογιούχοι με περιουσία 5.000 ευρώ και άλλοι με περιουσία 5 εκατ. ευρώ. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να θέσουμε κανένα όριο στις αποζημιώσεις», τόνισε ο κ. Μαρινόπουλος, προσδιορίζοντας για τα τέλη του έτους την εκδίκαση της προσφυγής που έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας περίπου 5.000 ομολογιούχοι για το PSI.

Προ δεκαημέρου το προεδρείο του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου είχε συνάντηση με τον τοποτηρητή του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τράα, στον οποίο τόνισε πως η αποζημίωση των μικρο – αποταμιευτών είναι θέμα αρχής.

Η συζήτηση με το στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν επεκτάθηκε σε θέματα αποζημιώσεων, ωστόσο ο κ. Τράα δεν εμφανίσθηκε αντίθετος στην προοπτική εξεύρεσης λύσης για τα φυσικά πρόσωπα.