Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Έφοδοι της εφορίας σε γραφεία και σπίτια για τα POS

«Βροχή» τα πρόστιμα των 1.500 ευρώ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
8:46
07/09/2017
Έφοδοι της εφορίας σε γραφεία και σπίτια για τα POS
8
loading

Εφόδους σε γραφεία, καταστήματα ακόμη και σε σπίτια που έχουν δηλωθεί ως επαγγελματική έδρα πραγματοποιούν κλιμάκια της eφορίας και «μοιράζουν» πρόστιμα 1.500 ευρώ σε όσους δεν διαθέτουν μηχανήματα υποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών, τα λεγόμενα POS.

Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει σε κεντρικά σημεία μεγάλων αστικών κέντρων και σύντομα θα επεκταθούν και στις συνοικίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία, τα κλιμάκια των ελεγκτών της Εφορίας βάζουν στο στόχαστρό τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς θεωρούν ότι αυτοί είναι πιο πιθανό να μην έχουν προμηθευτεί μηχάνημα POS, παρότι η σχετική προθεσμία έχει λήξει στις 27 Ιουλίου.

Οι έλεγχοι γίνονται ανά πολυκατοικία και ειδικά όπου υπάρχουν πολλές επιγραφές από δικηγορικά γραφεία, ιατρεία, τεχνικές ή άλλες εταιρείες.

Οι εφοριακοί, λοιπόν, μπαίνουν στην πολυκατοικία χτυπώντας κάποιο από τα κουδούνια και λέγοντας απλά ότι θέλουν να δουν τον γιατρό ή τον δικηγόρο, κ.λπ. Στη συνέχεια οι ελεγκτές μοιράζονται και εισέρχονται στα διάφορα γραφεία.

Δηλώνουν την ιδιότητά τους και ζητούν να δουν εάν ο επαγγελματίας έχει αναρτημένο το ειδικό αυτοκόλλητο (που βρίσκεται μέσα στη συσκευασία POS), το οποίο πιστοποιεί ότι η επιχείρηση διαθέτει εγκεκριμένο μηχάνημα υποδοχής πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Κατόπιν ελέγχουν αν το μηχάνημα λειτουργεί κανονικά, ζητώντας την έκδοση δοκιμαστικών αποδείξεων και την προηγούμενη κίνηση.

Στις περιπτώσεις όπου ο επαγγελματίας δεν διαθέτει μηχάνημα POS ή αυτό δεν δουλεύει κανονικά, οι ελεγκτές κόβουν πρόστιμο 1.500 ευρώ, το οποίο μειώνεται στο μισό αν πληρωθεί εντός 30 ημερών.

Αν ο επιχειρηματίας παρουσιάσει στους εφοριακούς αίτηση για αγορά POS (το οποίο δεν έχει παραλάβει) τότε γλιτώνει το πρόστιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις πρώτες ημέρες των ελέγχων έχουν πέσει πάρα πολλές «καμπάνες». Στο στόχαστρο έχουν μπει γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, εταιρείες παροχής υπηρεσιών, σύμβουλοι, λογιστές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Aimilios

  χτυπησε το εγκλημα παλι η φασιστερα

 2. avatar akouo

  Αγαπητέ Λεωνίδα, γιατί ρωτάς για τις εκκλησίες και όχι για τους δικηγόρους; Τουλάχιστον στις εκκλησίες που εγώ πηγαίνω, εάν λέω εάν θες πληρώνεις για το κεράκι και για οποιαδήποτε άλλο γεγονός πχ βάπτιση γάμος...

  1. avatar Gdoc

   Αν πάρεις κεράκι και δεν πληρώσεις φράγκο.... σε κοιτάει καλά-καλά αυτός/αυτή που είναι στα ''εισητήρια''....κι όταν έρθει η ώρα του γάμου/βάφτιση... σε ρωτάει ο παπάς.... υπέρ ''τάδε''.. τι θα δώσεις....?
   Κι από ντροπή και ''ψυχολογική πίεση''... όλο και δίνεις.... !

   1. avatar akouo

    Συνφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι υπάρχουν και αυτοί που αναφέρεις όπως υπάρχουν και αυτοί στους οποίους αναφέρομαι εγώ, που δεν συμπεριφέρονται με τον τρόπο αυτό και έχω παραδείγματα. Ομως για τα POS και τους δικηγόρους δεν βλέπω καμία αντίδραση...Και πρόσεξε το υπουργείο δε σε υποxρεώνει να χρησιμοποιείς το POS, αλλά να "ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ" να πληρώσει με POS !!

 3. avatar Gdoc

  Ας πληρώσουν πρώτα ΕΝΦΙΑ και μετά βαζουν και POS....

 4. avatar Λεωνίδας..

  Οι εκκλησίες εβαλαν POS;

  1. avatar Gdoc

   πες τα χρυσόστομε...!!!

  2. avatar ρεφλεξολόγος

   Πως;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει