Αντιδράσεις μεταξύ των επισκεπτών προκάλεσε περιστατικό που εκτυλίχθηκε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Σύμφωνα με σχόλιο αναγνώστη στο newsbeast.gr, επικράτησε ένταση όταν οι εργαζόμενοι του κατάμεστου Μουσείου «πέταξαν» έξω τους επισκέπτες επειδή έληγε το ωράριο τους.

Διαβάστε αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη…

«Αγαπητό Newsbeast,

Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Όπως γνωρίζετε χθες ήταν η παγκόσμια ήμερα μουσείων. Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν αποφάσισα να ξαναεπισκεφτώ το Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων. Πράγματι προς έκπληξη μου ο κόσμος ανταποκρίθηκε στη μέρα και το Μουσείο ήταν πραγματικά κατάμεστο!!!!! Δεν το είχα ξαναδεί! Θα είμαι σύντομος: Μόλις η ώρα πήγε τρεις και μισή και ενώ το Μουσείο ήταν πλήρες οι υπάλληλοι άρχισαν να φωνάζουν να αδειάσει το μουσείο σε πέντε λεπτά λόγω λήξης του ωραρίου.

Περιττό να αναφερθώ στις αντιδράσεις του κόσμου που φώναζαν δε φταίτε εσείς φταίει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που σας έβαλαν για δουλειά. Άλλοι φώναζαν Χρυσή Αυγή που σας χρειάζεται ενώ από την άλλη μια κυρία αρχαιοφύλακας έλεγε πως είναι και αυτοί εργαζόμενοι και αν θέλουν να παραπονεθούν στην κυβέρνηση που τους κόβει τους μισθούς. Άλλοι ξένοι φώναζαν καθώς τους “πέταγαν” κυριολεκτικά έξω από το μουσείο: “This is Greece”.

Εγώ με τη σειρά μου θα ευχηθώ. Ζήτω η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων….

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στους καταστηματάρχες παρακείμενα του Μουσείου που περίμεναν , μάταια, τους επισκέπτες να πιουν ένα καφέ στο μαγαζί τους μετά την περιήγηση στο μουσείο. Έτσι δεν πάμε μπροστά. Λυπάμαι».

Με τιμή

Μ. Κ.