Το Πρόγραμμα «Πρόσοψη» αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η αναστολή αφορά αποκλειστικά την κατάθεση νέων αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα.

Η πραγματικότητα όμως είναι ελαφρώς διαφορετική και η ουσία εντελώς άλλη.
Το πρόγραμμα πρόσοψη «ξέμεινε» από προσωπικό, και έτσι προσωρινά («ουδέν μονιμότερον…») ανέστειλε την λειτουργία του. Αυτό συνέβη διότι, η μέχρι πρότινος διοίκηση του δήμου δε φρόντισε για την τακτοποίηση του προσωπικού του προγράμματος με οποιαδήποτε τρόπο, οι εργαζόμενοι συνέχισαν να είναι συμβασιούχοι μέχρι της 31-12-2010, όπου και οι συμβάσεις τους έληξαν. Οι συμβασιούχοι όπως άλλωστε όλοι οι συμβασιούχοι, κατέθεσαν αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία τους και η αρχή βολεύτηκε από αυτό, και περιμένει να δει τι θα γίνει για να δει τι θα κάνει….
Για τον δημότη όμως και την ταλαιπωρία που θα υποστεί κανένας δεν ομιλεί,

Τα δεδομένα σήμερα είναι ως εξής:
Αυτήν την στιγμή 130 κτίρια είναι με σκαλωσιές και βάφονται υπό την επίβλεψη μας, ενώ συνολικά 967 κτίρια είναι προς περαίωση και πληρωμή. Επίσης 698 κτίρια είναι υπό αδειοδότηση.

Δηλαδή αυτή τη στιγμή χειριζόμαστε ένα πλήθος 1.665 κτιρίων ή 16.650 διαμερισμάτων (10 ανά κτίριο κατ’ εκτίμηση). Όλοι αυτοί τι θα γίνουν;